Pathé

Pathé Mobiel 3.0: bioscoopkaartjes bestellen en afrekenen

Pathé Mobiel heeft een grote update gekregen naar versie 3.0 die naast een compleet vernieuwd uiterlijk ook de mogelijk heeft gekregen om kaartjes te bestellen en meteen af te rekenen.

PathéAfgelopen nacht is de volledig vernieuwde Pathé Mobiel 3.0 in de App Store verschenen. De applicatie heeft allereerst een heel nieuw uiterlijk gekregen. Op het beginscherm vind je nu bovenaan een filmbanner van een film die binnenkort in de bioscoop draait met daaronder opties voor Stad, Bioscoop, Pathé in de buurt, Vandaag en Deze week. Om filmtijden van vandaag of deze week te bekijken, moet je voortaan eerst bij Bioscoop aangeven van welke bioscoop je de tijden wilt zien. De eenvoudigste manier om dat te doen is door de optie Pathé in de buurt te gebruiken, die middels GPS naar de dichtstbijzijnde Pathé-bioscoop zoekt. Als jouw stad meer Pathé-bioscopen heeft kun je ook kiezen voor de optie ‘Alle bioscopen’.

Ook de categorie Films is opnieuw vormgegeven. Bovenaan kun je nu sorteren op films die momenteel in de biscoop draaien (Nu), worden verwacht, de top 10 films of gewoon op alfabetische volgorde. Tevens heb je nu de mogelijkheid om te zoeken op films door middel van de titel, de acteur of andere trefwoorden. Hetzelfde geldt ook voor de categorie Trailers. Met het knopje ‘Film info’ krijg je meer informatie over een film en via ‘Tijden & Tickets’ zie je wanneer de desbetreffende film in jouw bioscoop draait. De oplettende gebruiker ziet ook dat de icoontjes voor de verschillende tabjes zijn veranderd. Tevens is er nu volledige ondersteuning voor iOS 4 toegevoegd en ondersteunt de applicatie het hogereresolutiebeeldscherm (retina display) van de iPhone 4 en laatste generatie iPod touch.

Een andere belangrijke nieuwe toevoeging is de mogelijkheid om vanuit de applicatie bioscoopkaartjes te bestellen en deze meteen af te rekenen. Hiervoor kies je een film uit die je wilt zien en vervolgens druk je op het knopje ‘Tickets’. Hierna verschijnt een nieuw schermpje waarin je je naam en e-mailadres moet invoeren. Naar dit e-mailadres wordt de boekingsbevestiging verstuurd. Daarna kun je aangeven hoeveel kaartjes je wilt reserveren. Betalen kan met PayPal, Hyves Afrekenen of een creditcard. Abonnees van Pathé Unlimited (onbeperkt naar de bioscoop voor €18 per maand) kunnen met een aparte knop kaartjes bestellen.

Kaartjes die je hebt gekocht verschijnen in de nieuwe Pathé Mobiel-applicatie in een apart tabje, Orders. Hier vind je ook alle informatie die voor jou als bezoeker relevant is, zoals de gereserveerde rij en stoel(en) evenals een boekingsreferentie. Ook wordt per boeking een barcode weergegeven die je in de bioscoop kunt laten scannen. Met het knopje bovenaan de Orders-categorie, kun je alle orders in één keer verwijderen of de instellingen, je persoonsgegevens of Pathé Unlimited Card, wijzigen.

Downloaden: Pathé Mobiel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2011, 10:55
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen bestellen, betalen, bioscoop, pathé

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.