Path krijgt gewenste update: foto’s inzoomen, links openen en tilt-shift

Het sociale netwerk Path voor de iPhone en Android heeft een omvangrijke nieuwe update gekregen waarmee je foto's kan inzoomen. Ook kunnen er nu links worden geopend in de app en kan je diepte aan foto's toevoegen.

Path iPhone iPod touch sociaal netwerkHet compacte sociale netwerk Path heeft geluisterd naar de wensen van haar gebruikers. De nieuwste update 2.0.5 implementeert functies in de applicatie waarvan werd afgevraagd waarom ze er eigenlijk niet in zaten. Aldus is het nu mogelijk om foto’s in te zoomen in zowel de horizontale als verticale stand van de iPhone. Ook zijn links nu blauw onderlijnd en actief te openen in de applicatie. Path verwijst je daarvoor meteen door naar Safari. De derde belangrijke toevoeging is het tilt-shift effect dat je kan toevoegen aan foto’s.

Met tilt-shift kan je een diepte-effect aanbrengen. Druk op een druppelvormige knop linksonder in het scherm en je kan met een vinger op de foto aangeven welke omgeving van de foto je wilt benadrukken. Je kan de grootte van de cirkel zelf bepalen. Als je nog eens op de druppel drukt, kan je ook kiezen voor een rechthoekige vorm om diepte mee aan te brengen. Zo lijkt Path qua functionaliteit in foto’s nog meer op het toonaangevende Instagram. Path screenshotDe applicatie bood immers al verschillende kleurenfilters.

Ondanks het feit dat links actief worden, hoef je nog niet te vrezen dat Path over zal lopen van linkdumps. De applicatie is er alleen voor mobiele telefoons waarmee links nou eenmaal wat lastiger zijn te kopiëren en te plakken. Bovendien richt de app zich nog steeds op een kleine gebruikersgroep om je heen. Je kan maximaal 150 bekenden toevoegen en na de laatste update dringt de app je middels een pop-up nog eens aan om vooral vrienden en familie toe te voegen.

Het sociale netwerk Path kwam eind vorig jaar met een volledig nieuwe interface waarna de app een enorme populariteit kreeg. Sindsdien is het netwerk ernstig bezig met het inlossen van gebruikerswensen. In update 2.0.4. werd het bijvoorbeeld al mogelijk om foto’s op te slaan door een foto lang ingedrukt te houden.

Downloaden: Path (gratis)

Niet iedereen lijkt de nieuwe versie van Path, met versienummer 2.0.5, al in de App Store te zien. Geduld lijkt de enige oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 16:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen path talk, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.