Everpix: alternatief voor Apple’s Fotostream biedt meer mogelijkheden

Everpix is een nieuwe gratis toepassing voor de pc en Mac waarmee je foto's via de cloud draadloos kan synchroniseren. Binnenkort komt er ook een Windows-versie, waardoor het veelzijdiger is dan Apple's fotostream.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Everpix iPhone iPod touch iPad foto's synchroniseren in de cloud Windows Mac pcHet lijkt erop dat firmware iOS 5.1 voor de iPhone, iPod touch en iPad meer mogelijkheden gaat brengen voor het beheren van je fotostream op de apparaten. Het kan bijna niet anders dan dat de veranderingen worden omarmd: tot dusver heb je geen gangbare mogelijkheden om foto’s uit de stream te verwijderen. De nieuwe gratis dienst Everpix kan een uitkomst zijn. Het synchroniseert foto’s tussen iOS-apparaten en de Mac en kan beheerd worden via de webbrowser. Binnenkort moet de dienst ook te gebruiken zijn voor Windows-gebruikers.

Zodra je Everpix op de iPhone hebt geïnstalleerd, registreer je en krijg je een e-mail met de link naar de website waar je de gratis uploader voor de Mac kan installeren. Met de uploader geef je zelf aan welke mappen met foto’s gesynchroniseerd mogen worden. Ook op de iPhone hoef je foto’s niet handmatig te synchroniseren. Bij het opstarten bekijkt de app welke foto’s uit je fotostream nog niet online staan en die uploadt ie vervolgens automatisch naar de cloud. Je kan zelf aangeven of de applicatie dat naast Wi-Fi ook op een 3G-verbinding mag doen. Voor je databundel is het uiteraard beter als je die optie uitschakelt.

Omdat de dienst foto’s synchroniseert en niet als een handmatig in te delen opslagruimte fungeert zoals bijvoorbeeld Dropbox, worden foto’s in Everpix verwijderd zodra je ze verwijdert op de Mac of iPhone. We zouden graag een optie zien om dat verwijderen handmatig tegen te gaan, maar die ontbreekt vooralsnog. Daar tegenover staat dat Everpix sier maakt met een optionele functie die onscherpe foto’s uit het zicht onttrekt en alleen je scherpe en goede foto’s naar voren brengt. De slechte foto’s worden niet verwijderd, maar gewoon niet getoond als je de optie aan hebt staan. Ook groepeert de dienst foto’s die ongeveer op hetzelfde moment in hetzelfde decor zijn gemaakt, zodat je die herkent als evenementen.

Everpix synchroniseert naast je lokale harde schijven, ook de foto’s op diensten die je gebruikt. Zo kan je foto’s van Instagram, Flickr, Facebook, Picasa en vanaf e-mail synchroniseren. De indeling in de applicatie op zowel de iPhone als de Mac wordt er niet ingewikkelder op. Alle foto’s worden gesorteerd op datum en worden in verschillende composities getoond, afhankelijk van hoeveel foto’s er op een dag zijn genomen. Op de donkergrijze achtergrond met zwarte accenten, ziet de applicatie er stijlvol uit. Met de foto’s zelf kan je niet zoveel doen vanuit de app. Voorlopig kan je ze enkel delen op Twitter en Facebook. Dat kan natuurlijk een stuk uitgebreider.

Everpix website

Standaard staan al je foto’s in Everpix op privé en krijgt niemand ze te zien, tenzij je dat expliciet aangeeft en een foto deelt. Op de website van Everpix staat wel een Invite a Friend-knop, maar die dient alleen om de dienst onder de aandacht te brengen. Op dit moment loont dat de moeite. Zolang de dienst in testfase verkeert, kost hij namelijk niks. Daarna worden er een gratis en betaalde versie geïntroduceerd, waarvan ontwikkelaar 33cube nog geen details prijsgeeft.

Downloaden: Everpix (gratis)
Directe link: Everpix

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 21:26
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen cloud, fotoalbum, fotostream, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.