Passenger’s Dashboard: snelheid en gps-positie aflezen op de iPhone

Passenger's Dashboard is een dashboard-app voor de iPhone. Hiermee kun je als passagier waarden aflezen zoals gps-signaal, gemiddelde snelheid en richting.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

passengers-dashboard-iphonePassenger’s Dashboard is een app die je niet het gevoel geeft dat er iemand met een kritisch oog voor design aan te pas is gekomen. Maar functioneel is de app wél. Met Passenger’s Dashboard kun je als passagier allerlei navigatiewaarden aflezen, zoals ontvangst van het GPS-signaal, huidige/gemiddelde/maximale snelheid, afgelegde afstand, lengte- en breedtegraad, hoogte en de richting waarin je beweegt. Alles is af te lezen op een dashboard met verschillende klokjes. De snelheidsmeter linksonder laat simpelweg de snelheid zien, net als op het dashboard van een auto. Met het kompas rechtsboven zie je in welke richting je beweegt en op een kaartje heb je in één oogopslag een indruk waar je je bevindt.

In de App Store zijn wel meer apps te vinden waarmee je je huidige snelheid kan afmeten. Maar Passenger’s Dashboard brengt het op een overzichtelijke manier bij elkaar, ook al is het design daardoor wat druk. Het mooie is ook, dat je je afgelegde tracks kunt vastleggen, waarna je ze via e-mail kunt versturen in .CSV- en .KML-formaat. Zo kun je je vakantietrips ook vastleggen en later inlezen in Google Earth. Standaard staat de app ingesteld op mijlen, maar natuurlijk kun je ook in kilometers aflezen. Deze app kost normaal €0,79, maar is op 24 september 2011 gratis te downloaden dankzij AppEvent. Let er wel op, dat je de iPhone het best aangesloten kunt houden op de 12 Volt-oplader van de auto, omdat langdurig gebruik je batterij leegslurpt.

Downloaden: Passenger’s Dashboard (normaal €0,79 gratis op 24-9-2011)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2011, 19:41
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.