iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse game Dwarf Quest uitgekomen op iPad en iPhone

De Nederlandse avonturengame Dwarf Quest voor de iPad en iPhone is net zo simpel opgezet als een tekst-avonturenspel uit de jaren negentig, maar is wel in een fraaie moderne jas gestoken.

Dwarft Quest iPad headerEen hommage aan ouderwetse avonturenspellen: dat is de nieuwe Nederlandse game Dwarf Quest voor de iPhone en iPad. Twintig jaar na het origineel, keer je als de strijdlustige dwerg Morrin Firebeard terug in kerkers vol kamers, gangen, schatkisten en vijanden. Moest je in het origineel van 1992 nog een commando geven met het toetsenbord om de dwerg door zijn avontuur te loodsen, daar bestuur je de nieuwe Dwarf Quest nu enorm eenvoudig met het touchscreen. Ook de beelden laten zich moeilijk meer vergelijken.

Dwarf Quest gang met verschillende wegenIn 1992 was het spel van de uit Den Haag afkomstige ontwikkelaar Dylan Nagel niet veel meer dan een hoop statische pixels. Er is wel iets veranderd. Onder de ontwikkelaarsnaam Wild Card Games sloeg Nagel de handen ineen met andere spelontwerpers en zo is Dwarf Quest een sfeervol 3D-avonturenspel geworden waarin je kerkers doorkruist onder de klanken van stemmige fantasy-muziek. Het spel loopt niet over van de animaties en heeft ook geen ingesproken stemmen, maar de sfeer is sterk genoeg om je het doolhof van de kerkers in te leiden en je er niet snel meer uit te sturen.

Dwarf Quest is dankzij de eenvoudige besturing nog steeds zo toegankelijk als het tekstavontuur toen. Je drukt op een uitgang om naar een andere kamer te lopen, maar kan ook op een tegel op de grond drukken op daar te gaan staan. Sta je naast een ton, dan zet de dwerg er automatisch zijn bijl in, en op die manier worden ook schatkisten opengemaakt en gevechten met tegenstanders begonnen.

Dwarf Quest gevechtenDie gevechten zijn beurtenspelletjes, waarin je aan het aantal stippen boven het hoofd van Morrin en de tegenstander ziet hoeveel acties ieder nog mag uitvoeren. Je drukt om aan te vallen, maar je hebt ook actiekaarten die je kan inzetten. Zo kan je een gevecht ingaan met een kaart die extra schade toebrengt of een kaart die je verdediging tijdelijk versterkt. Je vindt de kaarten door simpelweg alles op je weg kapot te hakken, en dat is niet zo’n groot karwei: je vliegt door de kamers heen omdat ze zo compact zijn. Een van de grootste uitdagingen in Dwarf Quest is niet verdwaald raken en alle geheimen meepakken uit het spel.

In totaal telt het spel negen levels, waarin je twee keer oog in oog komt te staan met een eindbaas. Verder is Dwarf Quest van een heerlijke simpliciteit, die ervoor zorgt dat iedereen het spel kan oppakken.

Na de introductieperiode tot 1 september, zal Dwarf Quest voor 2,39 euro worden verkocht.

Downloaden: Dwarf Quest (€0,79 ter introductie, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 13:13
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.