Parkmobile voor iPhone: kenteken kiezen en minder crashes

Door de update van Parkmobile voor iPhone werkt de app beter en kun je met meerdere kentekens simpel kiezen met welke auto je gaat parkeren.

Parkmobile De populaire parkeerapp Parkmobile heeft een update gekregen. Er is – helaas – nog geen nieuw iOS 7 tintje te bekennen, maar er zijn wel een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Zo krijgen autobezitters met meerdere kentekens voor elke parkeeractie een notificatie, waarmee ze kunnen aangeven met welk kenteken ze gaan parkeren. Bij sommige gebruikers crashte de app soms bij het inloggen, maar volgens Parkmobile is ook dat probleem met deze update verholpen. Daarnaast heeft de ontwikkelaar een aantal schermverbeteringen voor gebruikers met een iPhone 3GS, iPhone 4 of iPhone 4S doorgevoerd.


De nieuwe kenteken-notificatie is overigens alleen actief wanneer je in een zone met parkeercontrole op kenteken parkeert. Je kunt deze notificatie bij de eerste keer zelf uitzetten of aan laten staan. Door de update moeten autobezitters voortaan ook van te voren aangeven in welk land ze de app willen gebruiken. De parkeerdienst is namelijk niet alleen actief in 75 Nederlandse steden, maar ook op 200 plekken in het buitenland. Het aanbod van steden groeit gestaag en daardoor kun je tegenwoordig op steeds meer plekken met Parkmobile afrekenen. Het is na deze update echter nog steeds niet mogelijk om met één Parkmobile account in verschillende landen te parkeren, en dat is jammer.

Momenteel worden er door Parkmobile geen kosten gerekend om je aan te melden bij de dienst, al verdient het aanbeveling om dat nog eens voor aanvang te controleren. Verder kun je maximaal vijf auto’s registreren per account. Het enige onhandige is dat je sommige steden, zoals Leiden en Den Haag, nog een extra kaart van €5 (nu tijdelijk €1) nodig hebt om op straat te kunnen parkeren.

Net als in apps als Yellowbrick betaal je in Parkmobile per minuut en zet je de timer stil als je weer bij de auto staat. Je hoeft dus nooit terug naar de auto te lopen om geld bij te gooien. Om het beëindigen van je parkeeractie niet te vergeten, kan de app je via sms op de hoogte houden. Maandelijks reken je de parkeertijden af via automatische incasso of creditcard. Ook handig: de app onthoudt de plekken waar je de auto hebt geparkeerd. Ten slotte kan de app je ook nog geld besparen. Op de kaarten zie je namelijk snel of je in de buurt ook goedkoper kunt parkeren.

Let op: deze versie werkt niet goed onder iOS 7. Bij het starten van een parkeeractie crasht de app. Parkmobile raadt voorlopig aan deze versie niet te gebruiken als je iOS 7 draait.

Downloaden: Parkmobile (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 14:19
Categorie Reizen
Onderwerpen kenteken, parkeren, parkmobile
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.