Parkmobile 3.1: parkeerkaart en kenteken toevoegen aan account

Parkmobile voor de iPhone heeft een update gekregen waarna je een kenteken en parkeerkaart kan koppelen aan je account. Zo hoef je gegevens niet meer dubbel in te voeren als je in meerdere voertuigen rijdt.

Parkmobile iPhone parkeren met de iPhoneParkmobile, een applicatie waarmee je in bijna 30 Nederlandse steden kan parkeren met de iPhone, heeft een update gekregen. Met de applicatie kun je parkeertransacties aanmelden via je telefoon, aan de hand van de parkeerzone (die op parkeerautomaten staat) waarbij je in sommige gemeenten nog wel een Parkmobile-parkeerkaart achter je voorruit moet leggen. Vanuit de app is het nu mogelijk om je account te koppelen met meerdere kentekens en parkeerkaarten.

Vooralsnog moest je de kentekens opnieuw invullen in de applicatie als je regelmatig in verschillende voertuigen rijdt, maar door ze nu aan je account te verbinden, is die last van je schouders gevallen. Daarna kun je met je account parkeerkaarten (die bijvoorbeeld verplicht zijn om te parkeren in Den Haag en Rotterdam) aanvragen. Ook kun je een kenteken eenvoudiger wijzigen.

Zowel de parkeerkaart als je kenteken worden vanaf de update getoond in de applicatie. Dat gaat samen met de manier van controleren in een stad. In Amsterdam controleren ze eerst het kenteken, en zie je zodoende eerst het kenteken op het scherm. In Den Haag en Rotterdam zie je eerst de parkeerkaart.

Een andere nieuwigheid is dat je langdurig op de kaart kan drukken om het auto-icoontje waar je geparkeerd staat, handmatig te verplaatsen. Parkmobile parkeeractie in gangZo kun je de auto preciezer op een locatie zetten als de GPS er een keer naast zit. De auto kun je nu overigens ook visualiseren als een Hummer.

Andere wijzigingen zijn een extra notificatie bij een parkeeractie van maximaal 24 uur, meteen onder de klok. Daarnaast kan je vanuit de app parkeeracties op Facebook publiceren en is er een Tell a friend-optie, waarmee je eenmalig een bericht op Twitter, Facebook, Hyves of LinkedIn zet en de app aanraadt.

Als je niet precies weet hoe Parkmobile werkt en of je woonplaats het ondersteunt, kun je in de applicatie een demo bekijken. Als je vervolgens de applicatie wilt gebruiken, betaal je 2,50 euro voor de registratie.

Downloaden: Parkmobile (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2011, 17:05
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen parkeren, parkmobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.