Parkbud parkeerhulp-app krijgt grote update en is nu gratis

Parkbud is een handige parkeermeter voor je iPhone zodat je niet te laat bij de auto komt als je ergens parkeert. In de nieuwste versie toont de applicatie nuttige locaties in de buurt en kun je ermee betalen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Parkbud parkeermeters fraaiDe wonderschone parkeer-reminder Parkbud is bijgewerkt naar versie 2 en is behangen met nieuwe mogelijkheden. Op plekken waar de betaalautomaten erop zijn afgestemd, kun je nu draadloos het parkeren met de telefoon betalen. Met de nieuwe in-app aankoop Parkbud Pro kun je onder andere interessepunten op de kaart zien, zoals benzinepompen, garages en pinautomaten. Het komt allemaal bovenop de basisfunctionaliteit die de app al vanaf het begin biedt: een navigatiehulp naar nabije parkeerplaatsen en een reminder voor het verstrijken van de parkeertermijn.

Het Pro-pakket geeft je daarnaast toegang tot een kompas en een zaklamp-functie voor noodgevallen. Je kan er een GPS-locatie mee opslaan zodat je hem achter de hand hebt als de GPS-verbinding wegvalt. Met een andere functie kun je de kosten van ergens (fout)parkeren berekenen aan de hand van tijdstip, duur, de regels en het soort parkeren. De meter kan nu ook met een swipe worden bediend zodat je hem sneller hebt ingesteld. In de instellingen is het mogelijk welke opties je in beeld wilt brengen en welke niet.

Parkbud parkeermeter voor de iPhone vol schermDe belangrijkste optie is misschien wel dat je ermee kan betalen. Dat kan door het telefoonnummer op zo’n automaat te lezen. Afhankelijk van het systeem, kun je de betaling doorbellen of sms’en. Het is een functie die we al eerder zagen in Parkmobile, BetaaldParkeren, StillPark en Park-line.

Toen we in mei over Parkbud schreven, was de applicatie gratis. Vlak daarna werd hij echter betaald, schommelend tussen 79 eurocent en 1,59 euro. Nu is Parkbud weer gratis, maar betaal je voor het Pro-pakket in de applicatie wel 0,79 euro.

Het is dus wel te stellen dat Parkbud een grote update heeft ondergaan. De vorige versie werd al geroemd om zijn strakke uiterlijk, maar crashte bij sommige mensen. Daarom heeft de app een gemiddelde van 3 sterren uit 15 waarderingen.

Downloaden: Parkbud (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 20:21
Categorie Navigatie
Onderwerp parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.