iOS Game-update: Gameloft-kortingen, Birzzle en Dark Meadow is Game van de Week

Dark Meadow is de engste game die tot nu toe voor de iPhone en iPod touch is uitgekomen. Je wandelt door een verlaten landhuis waar het ene naar het andere fantasierijke creatuur je in de nek hijgt.

GU VR The Dark MeadowDe App Store wacht op niemand. Wij mogen dan een dag nieuwsstilte hebben gehouden vanwege het overlijden van Steve Jobs; het goedkeuringsteam van de App Store werkte door. Zodoende hoor je nu pas voor het eerst van de Game van de Week op iPhoneclub. Dark Meadow is waarschijnlijk het engste spel dat je tot nu toe op de iPhone of iPod touch bent tegengekomen. ‘Horror’ is een treffende beschrijving.

Birzzle gaat Bejeweled achterna

GU VR Birzzle iPhone iPod touchIn april dit jaar beloonden we het uitdagende match-3 spelletje Birzzle met een 8 in de recensie en sindsdien is het spel werkelijk met elke update beter geworden. De laatste update gooit er zelfs een compleet nieuwe spelmodus bij. En ze noemen hem Blitz! Oh nee, Pandora! De bedoeling is precies hetzelfde als de Blitz-modus van Bejeweled 2: in twee minuten tijd moet je zo’n hoog mogelijke score halen door vogels te combineren en bijzondere blokken te laten verdwijnen op het scherm. Dat doe je tegen je Facebook-vrienden en elke week wordt de score hersteld zodat je een nieuwe score kan neerzetten. Misschien klinkt het een beetje gedurfd voor een spel dat je amper kent, maar in thuisland Korea gaat Birzzle als een tierelier. In totaal is het meer dan 3,5 miljoen keer gedownload en als je vrienden op Facebook zo ver krijgt ook Birzzle te spelen, weet je waarom. Het is megaverslavend om vogels naar elkaar te slingeren om een match-3 te maken, en dat komt omdat Birzzle een stuk uitdagender is dan genregenoten. In de nieuwste update zijn eveneens die geluiden en beelden opgepoetst. En hoe! Birzzle spat nu zelfs zonder Retina-beeldscherm van het scherm. Dus hup, doe de Birzzle!
Downloaden: Birzzle (€0,79)

Spannend schaken: One Knight Chess

GU VR One Knight ChessEr zit een onwaarschijnlijke discrepantie in One Knight Chess. Enerzijds heeft het spel geen geluid. Anderzijds is het waanzinnig gepolijst. Schaak heeft er nog nooit zo sexy uitgezien op de iPhone, met de stukken die op het bord vallen en nog even tuimelen bij hun landing. De menu’s dragen een prachtige, modern geschilderde stijl en het introscherm is een schilderij met tig schaakstukken die je erin kan vinden. Je zou bijna vergeten dat One Knight Chess slechts één element van schaken uitvergroot en niet het gehele spel behandelt: de paardensprong. In de puzzelmodus worden er aan het begin van elk level vijandige stukken op het bord gegooid die je in het gegeven aantal zetten moet slaan. In het begin is het hooguit een goede training voor personen die niet schaken, later weegt de sterrenbeoordeling zwaarder en kijk je uitvoerig wat de meest efficiënte manier is om de stukken te slaan. Naast de puzzelmodus is er ook The Dark Knight, waarin continu pionnen op het bord worden neergezet die je moet blijven slaan. In beide modi ga je natuurlijk af als je zelf geslagen kan worden. Ondanks het ontbreken van geluid is One Knight Chess een aanrader voor elke schaakliefhebber.
Downloaden: One Knight Chess (€0,79)

Game van de Week: Dark Meadow

Game van de Week iPhoneclubHet engste spel op de iPhone en iPod touch is een feit. Dark Meadow luidt haar naam en qua spelidee moet je denken aan Infinity Blade vanuit de ogen van de hoofdpersoon. Je struint door een oud landhuis in niemandsland. Ver verwijderd van de bevolkte wereld, maar niet alleen. Er klinken hartslag-achtige geluiden en snaarinstrumenten slaken schelle kreten. Terwijl je loopt van groen punt naar groen punt en op elk punt rondkijkt voor hints, hijgen geestverschijnselen en andere angstaanjagende creaturen in je nek. Als je tegenover ze staat, ben je bewapend met een kruisboog en een zwaard en ga je ze te lijf. Nu is het tijd om je angsten te overmeesteren en snel te improviseren. Met de pijlen aan de zijkanten van het scherm ontwijk je een vijand, door te zwiepen over het beeld val je aan. Klinkt bekend? Ook in de algehele opzet leent Dark Meadow van Infinity Blade. Als je te zwak bent voor de eindbaas, mag je met je nieuwe ervaring, wapens en krachten weer gewoon opnieuw beginnen. Dark Meadow ziet er prachtig uit en zet een ongekend beklemmende sfeer neer. Alleen de teksten zijn lelijk en dat is jammer, omdat het spel er een handje van heeft soms teveel hints te geven. Onverlet hebben we nog nooit eerder zulke zweethanden gehad tijdens het spelen van een iPhone-game.
Downloaden: Dark Meadow (€4,99)

De koopjeshoek

Elke dag zet iPhoneclub in de Game-update de fijnste aanbiedingen en acties op een rij van games die uit de App Store voor de iPhone en iPod touch zijn te downloaden. Er moet bijna wel iets voor je tussen zitten.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen bejeweled, game, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.