Parallels Access: nu ook computer bedienen vanaf iPhone

Parallels Acces is er nu voor iPhone en iPad. Met de app kan je programma's en bestanden op 10 computers gebruiken en openen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Parallels Access iPhone-appParallels Access iPhone-appParallels Access heeft de overstap gemaakt van iPad naar iPhone. De applicatie waarmee je de Windows en Mac kan bedienen vanaf het touchscreen, is nu universeel. De iPhone-ondersteuning maakt deel uit van een grotere update, waaruit andermaal blijkt dat Parallels Access een wat zakelijkere een uitgebreidere benadering heeft dan bijvoorbeeld Splashtop Remote Desktop. Met de app kan je tot tien computers benaderen, hun programma’s gebruiken en hun bestanden opzoeken en openen.

Wat Access typeert, is dat de applicatie niet puur je hele Windows- of Mac-omgeving simuleert. In plaats daarvan zet de toepassing de programma’s op je computer op rij en kan je ze na een druk gebruiken in de desktopinterface. Met een pop-up venster schakel je tussen openstaande programma’s, zodat je wel kan multitasken. De app scoorde tot nu toe met een gemiddelde van drie sterren in de Nederlandse App Store, nog niet een al te hoge beoordeling – maar de nieuwe update maakt de app veelzijdiger.

Parallels Access desktop Parallels Access bestandsbeheer

Bestandsbrowser en vernieuwingen

Versie 2.0 heeft een bestandsbrowser om je door mappen en bestanden op de computer te laten zoeken. Ook kan je de resolutie van het scherm aanpassen, zodat je hopelijk niet meer naar onscherpe beelden kijkt. De app doet nu ook een beroep op de microfoon op de iPhone en iPad, waardoor je bijvoorbeeld kan bellen in een pc-toepassing of video’s kan opnemen. Het grootste vernuft is dan nog niet genoemd: voortaan kan je de Windows-pc of Mac vanaf de iPhone en iPad uit standby halen, waardoor je het systeem thuis lekker met rust kan laten. De app moet ten slotte stabieler en sneller werken.

Parallels Access toetsenbord Parallels Access multitasken

Abonnementsvorm

Parallels Access is gratis om te downloaden, maar voert abonnementen om de app te gebruiken. Je betaalt 4,49 euro per maand of 44,49 euro per jaar om toegang te krijgen tot maximaal tien verschillende computers. Je betaalt vanaf nu 17,99 euro per jaar om toegang te krijgen tot maximaal vijf verschillende computers. Op de website kan je voor 29,99 dollar ook een tweejarenabonnement afsluiten. Ter vergelijking: voor concurrenten LogMeIn betaal je €59,99 per jaar en voor Splashtop betaal je 4,49 euro aanschafkosten en daarna 14,49 euro per jaar om ook buiten je eigen Wi-Fi-netwerk te bedienen. Bij Parallels heeft buitenshuis verbinden geen meerprijs. De app is een halve maand gratis te proberen.

Downloaden: Parallels Access (gratis, €4,49 per maand of €44,99 per jaar, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2014, 17:17
Categorie Zakelijk
Onderwerp parallels

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.