Paperless: checklists en andere lijstjes maken op de iPad

Paperless is een checklist-app voor iPhone en iPad. Met deze app kun je ook synchroniseren met Dropbox, meerdere lettertypes instellen en kiezen uit 300 icoontjes.

paperless ipadPapierloos werken is een graag gehoorde term bij de overheid en het bedrijfsleven. Toch is Paperless misschien niet helemaal wat je verwacht: dit is geen allesomvattende oplossing om de papierstroom te digitaliseren. In feite is Paperless niet meer dan een lijstjesapp. Toen er nog geen App Store was gebruikte je daarvoor misschien de app Notities, die standaard aanwezig is op elk iOS-apparaat.

Checklists die je kunt afvinken kwamen pas later beschikbaar via apps van externe ontwikkelaars, zoals Paperless van Crush Apps. De app staat al tijden in de top 200 van de bestverkochte productiviteitsapps. Maar hoe lang nog? Apps zoals Paperless gaan een onzekere toekomst tegemoet. Apple gaat in iOS 5 namelijk de app Reminders invoeren, waarmee je ook afvinkbare lijstjes kunt maken. Om te zijn voorbereid op de toekomst is daarom Paperless 2.0 verschenen, met nog meer functies. De app is voor het eerst universeel beschikbaar, dus met een interface die geschikt is gemaakt voor de iPad.

paperlessMet Paperless kun je lijsten met of zonder afvinkvakje maken en beheren. Vink je een item af, dan verdwijnt deze naar onderaan de lijst en zal de kleur van zwart naar grijs veranderen. Je kunt ook afgevinkte items onzichtbaar maken of een notitie koppelen aan een item. Bij elk type lijst kun je een passend icoontje kiezen uit de collectie van 300 stuks. Versie 2.0 heeft als vernieuwingen: ondersteuning voor de iPad, synchroniseren met Dropbox, meerdere lettergroottes en betere performance. Daarnaast zijn er nog een paar kleine verbeteringen, zoals badgenummers op het hoofdscherm zodat je in één oogopslag ziet hoeveel items er in een lijst aanwezig zijn. Ook kun je nu losse items per e-mail versturen. En het werken met een extern Bluetooth-toetsenbordje is ook verbeterd.

Downloaden: Paperless (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2011, 13:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.