MusicTandem: jukebox met muziek van YouTube, Last.fm

MusicTandem laadt muziek van YouTube, Last.fm en The Echo Nest, om je zo een gratis alternatief op services zoals Spotify te bieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MusicTandemYouTube heeft over de jaren vreemde vormen aangenomen. De site staat nog bekend als een videoservice, maar wordt door velen ook gebruikt als heuse jukebox. Zet een paar videoclips achter elkaar in een afspeellijst, minimaliseer je browser en je hebt geen Spotify meer nodig. MusicTandem speelt hier slim op in, door video’s te laden en de layout af te stemmen op de muziek die wordt afgespeeld. Daarnaast kun je ook nummers draaien via Last.fm en The Echo Nest.

Wanneer je MusicTandem opstart, word je gevraagd om je favoriete artiest op te zoeken. Op basis van wat je invoert maakt de app woordsuggesties, die gebaseerd lijken te zijn op de suggesties die de drie muzieksites ook zouden geven. Druk je op de naam van de artiest waar je naar zocht, dan begint er direct een nummer te spelen. Komt het nummer van YouTube, dan zie je direct ook de videoclip in beeld. Terwijl je track afspeelt kun je onderin het scherm door soortgelijke artiesten heen bladeren. Door hierop te klikken, wissel je naar de muziek van de artiest in kwestie. Je kunt je muziekkanaal ook zo instellen, dat hij automatisch er nummers van deze andere muzikanten doorheen mixt.

MusicTandem kost je eenmalig €1,59, maar daarmee heb je een eindeloze muziekbibliotheek tot je beschikking. Je hebt geen last van abonnementskosten, zoals bij bijvoorbeeld Spotify, noch heb je last van reclame tussen de tracks in.

Downloaden: MusicTandem (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2011, 12:33
Categorie Muziek
Onderwerpen game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.