Rolling Fall voor iPhone: een Cut The Rope-kloon met zombies

Rolling Fall is een Cut the Rope-kloon met zombies en ijzeren kogels. Je most met kettingen, kogels en houten kisten proberen om de rag doll-achtige zombies omver te maaien.

rolling fall iconGameontwikkelaars hebben nogal eens de neiging om ideeën bij elkaar af te kijken. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang het maar een game oplevert dat minstens net zo leuk is. Neem nou de game Trucks & Skulls, waar we eerder dit weekend op iPadclub over schreven. Het lijkt precies op Angry Birds, maar dan met schedels en monstertrucks. De game Rolling Fall die we hier bespreken zal bij de eerste blik ook meteen herkenning oproepen: dit is Cut The Rope! Maar dan met zombies in plaats van het snoepetende monstertje Om Nom.

Rolling Fall is een tijdelijk gratis game van Amusedo. In elk level moet je alle zombies neermaaien met de kogels, die aan een ketting hangen. De zombies geven zich echter niet zomaar gewonnen: het zijn een soort rag dolls, die pas neervallen als je ze flink hebt geraakt. Rolling Fall heeft een koppeling met Game Center voor leaderboards en achievements.

In deze game moet je zo snel mogelijk een puzzel oplossen, want hoe langer je erover doet, hoe lager het aantal punten dat er te verdienen valt. Uiteindelijk wordt je score omgezet in 1 tot 3 sterren, volgens het bekende principe. Om verder te komen in de game moet je steeds alle levels in elke wereld met minimaal één ster oplossen. Ook bij deze game is het dus een uitdaging om na de eerste keer spelen nogmaals alle levels door te gaan om overal drie sterren te scoren. De graphics zijn iets minder lieflijk dan in Cut the Rope, maar de geluidjes die de zombies uitkramen maken veel goed. Verder is er gezorgd voor variatie met houten kisten en latten, waarmee je de zombies ook omver kunt maaien. De game heeft 80 levels in 4 werelden.

Er is ook een Lite-versie van deze game, maar aangezien Rolling Fall momenteel gratis is zien we niet echt de noodzaak om de Lite-versie te installeren.

Downloaden: Rolling Fall (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

rolling fall

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2011, 13:56
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.