P-Firewall: blokkeer ongewenste gesprekken op de iPhone

Panda Firewall, kortweg P-Firewall, is een applicatie waarmee je ongewenste telefoongesprekken kunt blokkeren. Je legt daarbij een zwarte lijst (blacklist) aan van bellers die je niet meer wilt spreken.

Panda FirewallDeze native call blocker houdt alle gesprekken van ongewenste telefoonnummers tegen. Bellers worden meteen doorgestuurd naar de voicemail. Begin april was de applicatie alleen beschikbaar in het Chinees, maar er verscheen al snel een Engels taalpakket. Na het installeren van P-Firewall moet je de iPhone herstarten om de applicatie te activeren. De geblokkeerde gesprekken verschijnen als gemist gesprek boven je telefoonicoon.

Natuurlijk moet je na de installatie nog wel een zwarte lijst (blacklist) van telefoonnummers toevoegen. Je kunt deze handmatig toevoegen, uit de contactapplicatie of uit de gesprekkenlijst halen. Ook hoeft de applicatie niet voortdurend actief te zijn; je kunt P-Firewall bijvoorbeeld ‘s nachts of op vakantie inschakelen als je van bepaalde bellers geen last wilt hebben (schoonmoeder? baas?).
Een gebruiker op ModMyiFone meldt, dat de applicatie niet goed werkt op firmware 1.1.1 en 1.1.3 als je de permissies (4777) niet goed hebt ingesteld. Ook blijkt P-Firewall verschillend te reageren: de gesprekken worden niet altijd doorgestuurd naar je voicemail, maar je kunt ook een ingesprektoon of een fouttoon te horen krijgen. Verder zijn er nog wel meer aanmerkingen van gebruikers: zo blijkt het niet mogelijk om anonieme bellers (zonder Call ID) te blokkeren. En bij het deïnstalleren van P-Firewall kan Installer vastlopen. Het herstarten van je iPhone (Power- en Homebutton gelijktijdig ingedrukt houden, daarna weer inschakelen) zou het probleem moeten oplossen.

Installeren via iSpazio: http://repo.ispazio.net
Installeren via iPhonecake: http://iphonecake.com/src/all
Engels taalpakket: Fight Club Source, http://dezign999.com/repo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2008, 10:59
Categorie Diensten
Onderwerpen china, firewall, firmware, gesprekken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.