iculture-populaire-apps
Populaire Apps

OveropIBAN-app: eenvoudig IBAN-nummer zien op iPhone

De OveropIBAN-app voor de iPhone en iPod touch helpt je binnen een handomdraai om je rekeningnummer verlengd te zien tot een IBAN-nummer. Meer informatie is te vinden op de officiële website van IBAN.

OveropIBAN-app iPhone iPod touch over naar iBANMisschien heb je het meegekregen, misschien niet: Nederland gaat over op de IBAN. Een langer rekeningnummer voorzien van onder andere een landcode, om betalingen binnen Europa makkelijker te maken. Met name bedrijven en organisaties krijgen ermee te maken: zij kunnen vanaf februari 2014 alleen nog maar overschrijvingen doen met een IBAN-nummer, wat weer kan betekenen dat jij om je IBAN-nummer gevraagd zal worden. De nieuwe OveropIBAN-app helpt je alvast je langere rekeningnummer in te zien.

OveropIBAN-app invulveldenIBAN is niet nieuw. De lange versie van je rekeningnummer staat bijvoorbeeld al vermeld op bankafschrift en je hebt vaak ook al een IBAN-nummer nodig als je geld naar iemand anders binnen de Europese Unie wil overmaken. Vaak, maar niet altijd. Een van de redenen dat IBAN wordt doorgevoerd, is omdat bedrijven zo niet meer hoeven te investeren in aparte systemen voor incasso’s en uitgaande betalingen naar het buitenland. Het is uitleg die in de app ontbreekt, maar wel naar voren komt op de officiële website van IBAN en in dit interview op Equens.

De iPhone-app werkt kinderlijk eenvoudig. Je voert een rekeningnummer in en eenmalig een controlegetal. Daarna zie je je rekeningnummer omgekat tot het IBAN-nummer, met inbegrip van een landcode, een indicatie van je bank en één of meerdere nullen toegevoegd. Daarna kan je ongestoord rekeningnummers in blijven vullen om er de IBAN-versie van te zien.

Downloaden: OveropIBAN-app (gratis)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 13:25
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen europa, geld, mobiel bankieren, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.