Square Enix brengt The World Ends With You uit voor iPad en iPhone

Square Enix heeft de Nintendo DS-culthit The World Ends With You uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod touch. De port heeft strakkere beelden en Twitter-integratie.

The World Ends With You 1De geprezen Nintendo DS-game The World Ends With You van Square Enix is vandaag in de App Store verschenen. De iOS-versie is flink opgepoetst en bevat onder andere strakker uitziende personages. In The World Ends With You speel je Neku, een jongen in Tokio die verwikkeld raakt in een vreemde wedstrijd waarbij zijn leven op het spel staat. De game was in 2008 een lievelingetje van veel gamers dankzij zijn originele insteek, opmerkelijke stijl en intuïtieve touchbesturing.

Neku moet verschillende missies afronden door de gedachten van omstanders te lezen en rondzwevende monsters te bevechten. In deze gevechten gebruik je ‘pins’, magische aanvallen die je activeert door op bepaalde manieren over het scherm te vegen. Zo doe je met een swipe over een vijand een fysieke aanval en schiet je met een tap een vuurbal.

The World Ends With You 2De Nintendo DS-game liet je Neku op het touchscreen besturen, terwijl je een partner op het bovenste scherm liet vechten door op fysieke knoppen te drukken. In de iOS-versie bevinden zowel Neku als zijn medestrijder zich op hetzelfde scherm. Door rechtstreeks op een vijand te drukken valt je partner een monster aan. Wissel je de aanvallen van Neku en het andere personage af, dan raak je steeds meer met elkaar in sync en kun je sterkere aanvallen uitvoeren.

The World Ends With You ziet er op de iPad een stuk strakker uit, waardoor vooral de personages een stuk beter uit de verf komen dan in de Nintendo DS-versie. Veel van de afbeeldingen lijken echter niet helemaal geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de nieuwe iPad, waardoor je nog wel eens gekartelde randjes kunt bespeuren. Heb je een Twitter-account, dan kun je deze aan het spel koppelen om je vrienden in Tokio rond te laten lopen. Bij het lezen van hun gedachten krijg je de laatst verzonden tweet te zien.

The World Ends With You 3Het duurt wel eventjes totdat je The World Ends With You volledig de baas bent. De game zadelt je in het begin op met aardig wat oefengevechten, waarmee je de basis van het spel leert. Het verhaal vordert tijdens deze gevechten, maar wij waren alsnog zo’n twintig minuten bezig totdat we vrij onze gang mochten gaan.

The World Ends With You is net als andere Square Enix-titels relatief duur. De iPad-versie kost je €15,99, terwijl je voor de iPhone-game €14,49 betaalt. Het originele Nintendo DS-spel kostte echter 40 euro toen hij in 2008 in Nederland verscheen.

Downloaden: The World Ends With You: Solo Remix for iPad (€15,99)
Downloaden: The World Ends With You: Solo Remix (iPhone, €14,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 12:39
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.