PicsPlay Pro fotobewerker krijgt ‘open in’ functie en meer tekstopties

De fotobewerker PicsPlay Pro voor iPhone en iPad is uitgebreid met 35 lettertypes, nieuwe lijsten en integratie met andere apps.

PicsPlay Pro iPhone iPod touch iPad fotobewerkingDe veelzijdige fotobewerkings-app PicsPlay Pro heeft nog even net een update gekregen voor de jaarlijkse kerstsluiting van de App Store volgende week. De fotografie-applicatie waarmee je serieus in de weer kan gaan met kleurcorrecties, maar ook met kleurenfilters, stempels en lijsten, heeft met name meer opties voor tekst gekregen. Zo maakt PicsPlay Pro 1.3 het mogelijk om verticaal op foto’s en afbeeldingen te schrijven.

Dat PicsPlay Pro een uitgebreide foto-app is, beschreven we een maand geleden al uitgebreid na de uitgave van de applicatie. Zo kan je in de applicatie zelfs een selectie op een foto maken, die uitsnijden en plakken op een andere foto, om eens wat te noemen. Qua het toevoegen van de tekst was de applicatie ook al niet karig. Zo had je al een tiental verschillende schaduw- en randeffecten voor de ingevoerde tekst en waren er al verschillende labels om op de achtergrond van de tekst te plaatsen.

PicsPlay Pro decoratieIn versie 1.3 is de applicatie uitgebreid met 35 nieuwe lettertypes die beduidend uitgesprokener zijn dan de standaardlettertypes die de iPhone en de app al standaard boden. Een deel van de lettertypes is zelfs eerder gebruikt in de stijlvolle tekst-app Over. Middels iTunes file sharing is het zelfs mogelijk je eigen lettertypes toe te voegen aan de applicatie, als die een .otf, .ttf en .ttc-extensie hebben. De laatste vernieuwing is dat je verticaal kan schrijven. Die optie komt in beeld zodra je de tekst hebt geschreven. Met een druk staan de letters dan onder elkaar.

Een andere grote vernieuwing aan de nieuwste versie van PicsPlay Pro, is dat de app voortaan andere applicaties die kunnen delen ondersteunt. Vanuit meerdere applicaties zal je voortaan de optie treffen om een foto te openen in PicsPlay Pro, om aldaar verder te gaan met bewerken. Verder is de module waarin je foto’s neemt aangepast op de iPad. Ten slotte zijn er zes kerst- en winterlijsten toegevoegd aan de app. Zes stuks – en dat is bijna een summier aantal voor de app.

Downloaden: PicsPlay Pro (€0,89 ter introductie, universeel, iOS 5.0+ en iPhone 4+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 18:14
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, fotofilters, lettertype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.