Evomail voor iPad uitgekomen: simpele mailapp voor iPad (met videotest)

Evomail is een nieuwe e-mailapp voor de iPad die voorlopig alleen Gmail gebruikt. Je kan snel bij je labels en de app is simpel van opzet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Evomail header iPadDe iPad is een nieuwe mailapplicatie rijker. Evomail is de naam van de app die voorlopig alleen samenwerkt met Google’s maildienst Gmail. De app van ontwikkelaar Jonathan George richt zich naar eigen zeggen op drie pijlers: simpel in gebruik, mooi ontwerp en probleemloos. De aanwezigheid van pushberichten moeten er daarbij voor zorgen dat je Evomail kan gebruiken als een vervanger van de Gmail- of native-app voor e-mail op de iPad. Evomail moet in een later stadium ook andere mailaccounts ondersteunen. Update: nu met videotest.

Evomail mail onder elkaarEvomail werpt zich op als een volledige Gmail-app inclusief toegang tot alle labels die je in je account hebt ingesteld. Die benader je met een veeg vanaf de grijze linkerbalk in de applicatie. Het menu dat in beeld komt geeft elk label haar eigen kleur. Vegen zijn sowieso belangrijk in Evomail: door de grijze balk in te schuiven, schuift je Inbox of elke andere geselecteerde overzichtspagina naar links en zie je rechts de geselecteerde e-mail weergegeven. De applicatie kan goed overweg met opgemaakte mails en ondersteunt ook de conversatie-weergave van Gmail als je meerdere mails uitwisselt over één onderwerp. In tegenstelling tot Gmail zelf, staat de laatste mail daarbij bovenaan.

Evomail mailapp iPad

Evomail heeft rechts onderin beeld knoppen om een mail te voorzien van een label, om mails te archiven en te verwijderen. Een ster rechtsboven favoriet een e-mail, net als in Gmail zelf. Met de edit-knop onderaan je Inbox, selecteer je e-mails en pas je dergelijke functies toe op meerdere mails tegelijk.

Je kan Evomail zowel in de staande houding als de liggende houding van de iPad gebruiken, maar onze eerste indruk is dat de applicatie zich beter thuisvoelt in de liggende stand, omdat daarin de beeldverhoudingen logischer zijn. We zien wat vage lijntjes in beeld als we de iPad rechtop houden. Ook zijn er wat andere problemen: we krijgen mails herhaaldelijk als nieuw en ongelezen binnen, terwijl we ze al weggooiden met de app en ook zien we een conceptmailtje helemaal verdwijnen op het moment dat we er een foto aan toe willen voegen vanuit het fotoalbum.

In de bovenstaande video gaan we dieper op Evomail in.

Downloaden: Evomail (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 11:50
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.