OV-Chipinfo: check je reistegoed met gratis iPhone-app

Met de iPhone-app OV-Chipinfo van de Nederlandse ontwikkelaar Jeremy Krishan kan je het tegoed van je OV-Chipkaart overal raadplegen. Een bekende fout zorgt ervoor dat de app soms vastloopt; daar wordt aan gewerkt.

OV-Chipinfo iPhone iPod toouch iPad ov-chipkaart tegoedOV-Chipinfo is een nieuwe applicatie van de Nederlander Jeremy Krishan waarmee je vanaf de iPhone het tegoed van je OV-chipkaart kunt lezen. Er zitten een paar voorwaarden aan om de app te laten werken. Zo werkt OV-Chipinfo alleen voor je ingestelde voorkeurskaart, dien je de weergave van saldo en transacties te hebben geactiveerd en is het handig om te weten dat de gegevens niet realtime geüpdatet worden, maar dat er enige vertraging in zit. Het goede nieuws is dat de app gratis te downloaden is.

Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet, die je kan regelen op de website van de OV-chipkaart, dan is OV-Chipinfo eenvoudig om te gebruiken. Bij binnenkomst in de applicatie moet je inloggen met je accountgegevens die bij de kaart horen. OV-Chipinfo overzicht van transactiesDaarna krijg je in een hoofdscherm te zien hoeveel saldo je momenteel op je kaart hebt staan. Ook zie je tot wanneer je (persoonlijke) OV-chipkaart geldig is.

Druk je op je naam en saldo, dan kom je terecht in een overzicht van de laatste transacties die met de kaart gemaakt zijn. Daar valt op dat de gegevens niet echt netjes zijn verwerkt in OV-Chipinfo. Er is losse HTML-programmeertaal te vinden tussen de cijfers en ook de details hadden wat eenvoudiger onder elkaar kunnen staan. Aan de rechterkant van het scherm zie je bij het inchecken het geld dat je daaraan kwijt bent en bij het uitchecken, prijkt het bedrag dat je aan een rit overhoudt.

Momenteel zijn er wel een paar klachten te vinden over de toepassing in de App Store. Een gebruiker klaagt dat zijn saldo afkomstig is van 2013 (hoewel we niet kunnen achterhalen of dat aan de app zelf ligt) en er is een bekende fout die de app laat vastlopen als de locaties van de transacties zijn ingesteld als verborgen. Krishan schrijft in de App Store-omschrijving dat die fout er in de aankomende versie 1.1 niet meer in zal zitten.

Downloaden: OV-Chipinfo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 12:01
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerp ov-chipkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.