OV-ChipCard: nieuwe iPhone-app om chipkaartautomaten te zoeken

OV-ChipCard is een iPhone-applicatie waarmee je oplaad- en uitgiftepunten van de OV-chipkaart kunt opvragen. Je ziet de punten op de kaart en kunt er naartoe navigeren.

ovchipcardDe Nederlandse ontwikkelaar McWood heeft een iPhone-applicatie voor de OV-chipkaart uitgebracht. OV-ChipCard kost met een prijs van €0,79 net zoveel als de eerder al gelanceerde app OV-Chipstatus (ook €0,79). Het verschil zit in de details. Met de oudere app OV-Chipstatus kun je je saldo checken, al blijkt dat in de praktijk lang niet altijd te lukken. Bij deze nieuwe app is er geen mogelijkheid om persoonlijke informatie op te vragen. Je kunt in OV-ChipCard alleen opzoeken waar de dichtstbijzijnde oplaad- en ophaalpunten voor de OV-chipkaart zijn.

Bij elke automaat is extra informatie te zien, zoals de afstand vanaf je huidige positie, de locatie, adres, plaats, provincie, GPS-coördinaten en welke (reis)producten er te krijgen zijn. Ook zie je meteen of je een geldig vervoerbewijs nodig hebt om bij de automaat te kunnen komen.

ov-chipcard-iphone

De app is beschikbaar in zes talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans) maar is uiteraard alleen gericht op het reizen met de Nederlandse OV-chipkaart. Je geeft zelf aan in welke straal je wilt zoeken: vijfhonderd meter, een, twee en een half of vijf kilometer. Je kunt ook automaten selecteren vanuit een hoofdstad van een provincie of vanuit Amsterdam of België. Vervolgens kun je de resultatenlijst sorteren op plaats en afstand en op aanwezige producten.

ov-chipcardKun je droog bij de automaat komen? De app bevat ook een weerbericht voor vandaag, vanavond en morgen. Via Google Maps vraag je een route op naar de gekozen locatie. Het gaat niet om een officiële app, maar om een OV-chipkaartapp van een externe ontwikkelaar, waarbij de gegevens afkomstig zijn van Trans Link Systems. Zij zijn dan ook verantwoordelijk of de informatie klopt en beschikbaar is.

Downloaden: OV-ChipCard (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2010, 16:21
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.