Read Quick: artikelen snellezen op iPad

Read Quick is een app waarmee je artikelen kunt snellezen op de iPad. De app toont steeds één woord, waarbij je de snelheid van afspelen kunt aanpassen. Read Quick heeft een koppeling met Pocket en Instapaper.

readquick iconSnellezen is een activiteit waarmee je veel tijd kunt besparen; je zult alleen wel moeten oefenen om een acceptabele snelheid te bereiken. Read Quick is een app die je daarmee helpt. De app is gericht op het snel lezen van nieuwtjes en artikelen. De insteek is dat je steeds één woord in beeld ziet, zodat je niet wordt afgeleid. Je kiest zelf de snelheid waarmee de woorden verschijnen. Read Quick heeft koppelingen met Pocket en Instapaper, zodat je langere artikelen die je later wilt lezen binnen Read Quick kunt laden. Heb je nog niets in Instapaper staan, dan kun je ook artikelen lezen die door de makers van Read Quick zijn verzameld.

readquick ipadHet gaat daarbij om langere artikelen van bijvoorbeeld Longreads of GigaOm. Je ziet vooraf hoe lang een artikel is en hoeveel tijd het kost om door te lezen, op basis van de gekozen snelheid.

Je kunt via de ingebouwde webbrowser in de app ook op zoek naar allerlei andere artikelen die interessant zijn om te lezen. Hoe meer je oefent, hoe sneller je gaat lezen, belooft de maker van Read Quick. Bovendien blijft er meer van het verhaal hangen.

Vanuit de app kun je artikelen delen met anderen, artikelen als favoriet markeren of de tekstgrootte wijzigen om makkelijker te kunnen lezen.

Downloaden: Read Quick (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

ReadQuick Speed Reading iOS Application from Wondersauce on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2012, 13:18
Categorie Productiviteit
Onderwerpen instapaper, reader, snellezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.