iCulture speelt: Nederlandse Perloo is ongelooflijk moeilijk

Perloo is een enorm moeilijk Nederlands spel voor iPhone en we testen meer nieuwe games. Racen met ACR Drift en verdedigen in Bug Heroes 2.

ICS ACR Drift iPad iPhoneHet is een week met voor elk wat wils als het op nieuwe games aan komt in de App Store. Gisteren schreven we al over Tengami, een prachtig papiervouw-avontuur waarin je je ongeveer twee uur kan verliezen. Vandaag behandelen we de leuke 3D-actie-verdedigingsgame Bug Heroes 2 en scheuren we een stuk in de nieuwe ‘gratis’ racegame ACR Drift en spelen we het ongelooflijk moeilijke Nederlandse spelletje Perloo. Maar allemaal zijn ze niet de nieuwe Game van de Week.

Perloo: onhebbelijk moeilijk

ICS Perloo iPhone iOSPerloo is een nieuwe iPhone-game van de Nederlandse ontwikkelaar Perceptor. Het is eveneens een kunststukje dat zich nergens mee laat vergelijken. Én het is het meest frustrerende spel op de iPhone dat ooit hebt gespeeld. Serieus. “You might cry”, staat er in de App Store omschrijving van het spel en dat is inderdaad de neiging die ik heb. Al bij de eerste (!) uitdaging in het spel. Je hebt een witte bal die je met kantelbewegingen van de iPhone in het zwarte gat moet krijgen. Echter: elke keer als een onzichtbare witte muur raakt, verandert de plek van het zwarte gat. Zo blijf, nee echt BLIJF, je bezig met rollen en raken totdat je een keer vrijuit gaat het gat in. Dan staan je nog acht andere uitdagingen te wachten, die er op de screenshots van Perloo minstens zo kunstig uitzien. Het enige waar je vanuit kan gaan in Perloo is dat ook de volgende uitdaging volledig bestaat uit strakke lijnen en vormen. Over de rest kan ik je moeilijk vertellen. Ik heb al zo weinig haar.

Downloaden: Perloo (gratis tot en met 27 februari, zonder in-app aankopen iPhone, iOS 6.0+)

Perloo frustrerend moeilijk iOS

ACR Drift: volgende grote racegame

ICS ACR Drift slippend de bochten doorEen racegame voor iedereen. Dat is de tekst die je introduceert in ACR Drift terwijl het spel laadt naar de eerste race. Die eerste race is een uitlegsessie en daarin merk je meteen dat de game vooral toegankelijk moest zijn. ACR Drift gaat verder waar bijvoorbeeld CSR Racing gebleven was. Je racet automatisch en moet getimed in de bochten naar links of rechts vegen om de bocht in te slippen. Op de rechte stukken ontwijk je verkeer door van baan te wisselen en kan je omhoog vegen om een turbo in te schakelen. Racen is op deze manier inderdaad bepaald geen hogere wiskunde.

ACR Drift past precies in het rijtje van de freemium racegames die vorig jaar uitkwamen. Het spel is zo simpel van opzet, dat het eigenlijk niet aan je racegedrag ligt of je een wedstrijd wint. En dat is voor ontwikkelaar Crooz ideaal. Zo kunnen ze de noodzaak van de upgrades van je auto des te belangrijker maken… en reken maar dat daar het verdienmodel van de game in ligt. ACR Drift kan er dan nog zo mooi uitzien en zulke lekkere, rustige menumuziek hebben: het driften zelf is zo eenvoudig opgezet dat je er weinig voldoening uit haalt en een oneerlijke game is niet lang leuk.

Downloaden: ACR Drift (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1.1+)

Bug Heroes 2: mars der kleintjes

ICS Bug Heroes 2 iOSFoursaken Media is een van de leukste iOS-ontwikkelaars als je van diepgaande en uitgebreide games houdt. Het bedrijf tekende eerder al voor Heroes and Castles en Block Fortress en heeft nu alweer een dijk van een verdedigingsgame uitgebracht. Bug Heroes 2 is een zogenaamde MOBA wat zoiets betekent dat je constant nadenkt over verdedigen en veroveren met de troepen die je hebt. Het spel speelt daarbij als een leuke 3D-actiegame waarin je jouw insect met twee sticks bestuurt. Een voor het lopen, de ander voor het richten. Het leuke is dat je met meerdere manschappen op pad gaat waarbij je ook altijd denkt aan je dekking. Zo storm je met troep A naar plek 1, commandeer je troep B naar het verdedigen van plek 2 en multitask je je een eind in het rond. Niet alleen tegen de computer, nee, ook online in samenwerkings- en versus-stand. Met 25 heldinsecten om te besturen, 75 soorten tegenstanders, drie spelstanden voor de eenzame speler en talloze upgradefuncties, is Bug Heroes 2 andermaal een game op een heerlijk heel weekend in te stoppen.

Downloaden: Bug Heroes 2 (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Second Chance Heroes

gvdwDit bericht is een verkorte versie van de review op dinsdag.
Cleopatra. Abraham Lincoln. Joan of Arc. Ze zijn allemaal gekloond door een knotsgekke wetenschapper die de voormalige geschiedenishelden inzet om de zombies uit de buurt te verdrijven. Je bestuurt de actiegame van boven met een stick voor het lopen en een stick om je huidige wapen op de tegenstanders te richten. In het eerste level beschik je over een kettingzaag waarmee je iedereen doormidden zaagt en dat is al wat lastiger richten dan die automatisch vurende pistooltjes waar je normaal mee wordt uitgerust in dergelijke games. En het wordt nog meer een ‘echte’ actiegame die je normaal op spelcomputers zou spelen. Om de twee sticks heen heb je namelijk vier actieknoppen per kant en die zorgen meteen voor de diepgang en frivoliteit in het spel.

ICS Second Chance Heroes laserstraalTijdens het zagen door, verzamel je power-ups die je kan inzetten in penibele situaties en echt het verschil maken tussen leven en dood. Dat is zeker het geval als je de handen ineen slaat met twee andere spelers online. Het is de kers op de taart in Second Chance Heroes, maar alleen is het actiespel eveneens vermakelijk. Het spel ziet er lekker kleurrijk en gedetailleerd uit en zit boordevol grapjes als disco-dansende zombies. Een van de leukste hakspellen op iOS in een lange tijd.

Downloaden: Second Chance Heroes (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=leb9AqE2WkM

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2014, 18:35
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.