Snellees-app ReadQuick is Apple’s gratis app van de Week

Snellees-app ReadQuick, waarbij artikelen woord voor woord op het scherm verschijnen, is Apple's gratis app van de week.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ReadQuickVorige week riep Apple nog het sluipspel Republique uit als gratis app van de week. Maar deze week kunnen de liefhebbers van productiviteitstooltjes hun hart weer ophalen. De gehele week download je de handige snellees-app ReadQuick gratis. Normaal gesproken lees je artikelen natuurlijk woord voor woord, maar inclusief alle context eromheen die in sommige gevallen best afleidend kan zijn. ReadQuick wil je juist helpen om sneller te lezen door de woorden van een bepaalde tekst één voor één op het scherm te laten verschijnen. Je stelt zelf in hoeveel woorden per minuut je wilt lezen en je ziet bovendien bij elke tekst hoeveel tijd je dat dan gaat kosten.

De app heeft al een vrij lange standaardtekst ingebouwd, waar je al gauw 10 minuten mee bezig bent. Op die manier laat de app je alvast een beetje proeven van het principe dat snellezen heet. Voordat je gaat lezen, stel je de snelheid zelf in. Die varieert van vijftig woorden per minuut, wat relatief langzaam is, tot 1000 woorden per minuut. Daarvoor moet je toch wel een zeer geoefende lezer zijn. Het idee is dan ook dat je telkens de snelheid waarmee woorden verschijnen omhoog schroeft om jezelf te trainen. Er worden zelfs een aparte statistieken bijgehouden die je laten zien hoeveel artikelen en woorden je in een bepaalde periode hebt gelezen, wat je gemiddelde snelheid is en welke bronnen je veel leest.

ReadQuickReadQuick

Je hebt inmiddels veel verschillende diensten waar je artikelen kunt opslaan die je later nog eens rustig wilt lezen, zogeheten lees later-diensten. Voorbeelden hiervan zijn Instapaper, Pocket en Readability. Deze worden allemaal ondersteund door ReadQuick. Je koppelt je account van een of meerdere diensten aan de app en vervolgens kun je de artikelen die je hebt opgeslagen lezen via de snellees-methode. Mocht je geen inspiratie hebben, dan is er ook de categorie Featured waar je verschillende online bronnen met artikelen terugvindt. Een interessante bron is bijvoorbeeld Longreads, het soort teksten dat zich bij uitstek leent voor de snellees-methode

Downloaden: ReadQuick (deze week gratis, normaal €8,99, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:43
Onderwerpen app van de week, snellezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.