ReadQuick: app voor snellezen nu ook op iPhone

ReadQuick is voor het eerst geschikt voor de iPhone. Met de app kunnen gebruikers speed reading leren door hun dagelijkse nieuws te lezen.

ReadQuick logoReadQuick was al verkrijgbaar op de iPad en werkt door een update nu ook op de iPhone. De app is een combinatie van een app om snel te kunnen lezen – ook wel speed reading genoemd – en de weergave van bronnen die je normaal leest. Zo kun je de artikelen die je normaal gesproken scant proberen nog sneller af te handelen. De artikelen van jouw keuze worden per woord getoond. Je stelt zelf in hoe snel de woorden ververst worden. Met de app moet je je leessnelheid kunnen verbeteren en krijg je inzicht in hoeveel tijd nieuwsconsumptie in beslag neemt.

De artikelen die beschikbaar zijn in de app komen bijvoorbeeld van je lijst in Pocket of Instapaper. ReadQuick heeft zelf ook een aantal bronnen voor je in de aanbieding, zoals Points Memo, Longreads en GigaOm. De app berekent aan de hand van je snelheid een woord-per-minuut-verhouding en geeft de artikelen weer op basis van deze snelheid. Het is natuurlijk de bedoeling dat je aan de hand van deze methode deze snelheid steeds verder omhoog krijgt.

ReadQuick woordReadQuick snelheid

ReadQuick is een prijzige app en is niet bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe nieuwsapp. Daarvoor zijn er betere voorbeelden, zoals Feedly of Zite. Het is een specialistische app die mensen met een serieuze interesse voor speed reading deze vaardigheid laat combineren met hun dagelijkse nieuwsbehoefte. Naast het feit dat de app voor het eerst op de iPhone werkt, bevat de rest van de update kleine aanvullingen, zoals de vermelding van MacWorld en TechHive als uitgelichte bronnen, een betere werking met Instapaper en een aantal aanpassingen in de gebruikersinterface.

Downloaden: ReadQuick (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 13:40
Categorie Nieuws
Onderwerp snellezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.