Speed Reading voor iPhone: leer sneller lezen met tijdelijk gratis app

Speed Reading traint je leesvaardigheden door je voor korte tijd cijfers voor te schotelen, waarna jij het juiste antwoord moet selecteren. Met Speed Reading leer je daardoor sneller informatie waarnemen en verwerken, zodat het lezen van een boek ook sneller gaat.

Speed ReadingDe app Speed Reading is op het moment gratis in de App Store te downloaden. Met deze applicatie train je je leesvaardigheden tot op een punt dat je slechts een blik op een pagina hoeft te werpen om de context eruit te vissen. Je bepaalt zelf hoe intens je training iedere sessie is. Speed Reading traint je door cijfers van een bepaalde lengte te tonen voor een korte tijd, waarna je in een lijst met soortgelijke cijfers moet selecteren welke je zojuist hebt gezien. Het aantal goede en foute antwoorden stapelt bovenin het scherm op, zodat je een idee hebt hoe je het tijdens je sessie gedaan hebt.


Voordat je begint met oefenen heb je de keuze uit verschillende trainingsvarianten: variant A schotelt je 6-cijferige getallen in een tijdsduur van 0,7 seconden voor, waarna je de keuze moet maken uit vier opties. Variant B geeft je cijfers van vijf getallen voor maar 0,4 seconden, maar wel maar drie opties om uit te kiezen. Zijn deze oefenschema’s niet helemaal naar je zin, dan kun je ook je eigen oefenschema maken.

Door veel met Speed Reading te oefenen train je je ogen en hersens, om uiteindelijk sneller en efficiënter een webpagina of een boek te lezen. De app is op het moment gratis te downloaden in de App Store. Normaal gesproken betaal je er €1,59 voor.

Downloaden: Speed Reading (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.