O’Reilly brengt boek iPhone Open Application Development uit

Jonathan Zdziarski, maker van de Nintendo-emulator voor de iPhone, heeft een boek uitgebracht met de titel iPHone Open Application Development. Het is een van de eerste boeken over het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone.

O’Reilly iPhoneO’Reilly, een bekende uitgever van computer- en programmeerboeken, heeft het boek iPhone Open Application Development uitgebracht. Het is een van de eerste boeken voor mensen die applicaties voor de iPhone willen ontwikkelen. Het boek, geschreven door Jonathan Zdziarski, legt uit hoe je vanuit hackers-perspectief third party applicaties kunt ontwikkelen voor de iPhone.


In het boek leer je applicaties ontwikkelen met de iPhone ontwikkelomgeving en Objective-C. Ook wordt er informatie gegeven over het iPhone-besturingssysteem en krijg je codevoorbeelden tot je beschikking. Jailbreaking en het installeren van het BSD subsystem komen ook aan de orde, naast de verschillende iPhone API’s. De aanpak is vanuit het gezichtspunt van de ware hacker; de officiële iPhone SDK wordt nergens genoemd. Wel wordt gepraat over UIKit, GSEvent, Core Surface en Layer Kit. Het is geen goedkoop boek, maar een ontwikkelaar die wel wat hulp kan gebruiken heeft het zo terugverdiend: $39,99. Je kunt het ook online lezen via O’Reilly’s Safari-dienst, of alleen losse hoofdstukken (in PDF-formaat) kopen.

Jonathan Zdziarski is overigens niet zomaar iemand: het is een bekende iPhone-hacker en de maker van NES.app, de Nintendo-emulator voor de iPhone. Eerder zou het boek Rough Cuts gaan heten, maar uitgever O’Reilly heeft uiteindelijk toch maar voor de gangbaarder naam iPhone Open Application Development gekozen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.