iBooter praat rechtstreeks met de iPhone-bootloader

iBooter is een nieuwe applicatie voor (zeer) gevorderde gebruikers. Je kunt er een diagnose mee stellen als je iPhone niet goed opstart, maar er zijn nog veel meer andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld je MAC-adres ermee wijzigen.

iPhone-hacker Niacin heeft zojuist iBooter uitgebracht, een tool voor (zeer) gevorderde gebruikers. Met iBooter kun je onder andere een diagnose uitvoeren, wanneer je iPhone niet goed opstart. iBooter is een interactieve console voor iBoot, de Apple-bootloader. Als je wel eens iets met iphuc hebt gedaan, dan heb je onbewust misschien ook iBoot gebruikt, want die is nodig om iphuc toe te passen. Maar iphuc is afhankelijk van iTunes en dat is bij iBooter niet het geval.


Je kunt iBooter draaien op Linux, Mac OS X en Windows zonder dat je iTunes hebt geïnstalleerd. De debug-opties omvatten onder andere het lezen en schrijven naar geheugen, laden van ramdisks, wijzigen van je Wi-Fi MAC-adres, lezen van bestanden uit NAND en meer. iBooter is een interactief diagosetool, dat je ook voor tweaking kunt gebruiken en dat direct met de iPhone-bootloader ‘praat’. Het doet dus veel meer dan het oplossen van bootproblemen. Je kunt er bijvoorbeeld ook omgevingsvariabelen mee instellen en commando’s rechtstreeks naar de baseband sturen. Uiteraard geldt er voor deze tool wel de waarschuwing dat onjuist gebruik zeer waarschijnlijk leidt tot een iBrick, dus gebruik iBooter alleen als je weet waar je mee bezig bent!

Downloaden en meer info: iBooter

Met dank aan Michel voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.