iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

OpzegApp: eenvoudig abonnementen opzeggen met iPhone-app

OpzegApp is een iPhone app waarmee je eenvoudig abonnementen op bonden, energie, kranten, internet eenvoudig kan opzeggen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OpzegAppHeel leuk, die tijdelijke aanbieding van de krant, maar het abonnement liep automatisch door en nu wil je er zo snel mogelijk vanaf. En hoe kom je van de vakbond af? OpzegApp is een applicatie die je erbij wil helpen en hanteert daarbij een wel heel slim businessmodel. Met een in-app aankoop van 1,79 euro laat je een opzegbrief versturen door de makers van de app. Als jij je abonnementsgegevens invoert, frankeren zij de brief en sturen ze hem op.

Gezien de prijs van een postzegel, een brief en een vel papier, ben je ongeveer 90 cent duurder uit met de OpzegApp dan dat je het zelf zou doen – en dan hebben we het nog niet gehad over de moeite van de brief schrijven, een envelop en postzegel bemachtigen en de brief op de bus doen. Laat staan het uitzoeken en vinden van de opzegmogelijkheid, dat in het geval van 0900-nummers en (bewust) rommelige websites ook een aardige opgave kan zijn. De prijs die de app hanteert, lijkt dus alleszins schappelijk.

In de applicatie heb je een allereerst een alfabetische rubriekslijst met alle soorten abonnementen die je kan opzeggen: bonden, energie, goede doelen, internet, kranten, loterijen, omroepen, politieke partijen, sportclubs, telefonie, televisie, tijdschriften, verzekeringen en overig. Per categorie krijg je een nieuwe alfabetische lijst met resultaten, onderscheiden door blauwgrijze balken die de volgende voorletter aankondigen. Met de letterlijst rechts kan je meteen naar de goede letter springen. Dat is handiger dan je denkt, want het aanbod van opzegbare diensten is echt omvangrijk. Zo is zelfs aan de kleinste energiemaatschappij gedacht. ‘Overig’ stuurt je als enige niet door naar een lijst: daarachter tref je een simpel invulformulier. Vul de bedrijfsnaam, een t.a.v. en adresgegevens in, die je vervolgt met je eigen gegevens. OpzegApp maakt een standaardbrief aan die wordt verzonden naar de instantie.

Gezien het prijspeil van het nieuwe initiatief voor de iPhone, zijn we wel benieuwd of er nog een ander verdienmodel achter de app zit. Woordvoerder Mark Hameetman belooft dat het niet in het doorspelen van de verzamelde persoonsgegevens zit:

De persoonsgegevens worden opgeslagen om zo na verloop van tijd de verzender te vragen of er een bevestiging is doorgekomen. Zo willen wij de opzeggers van begin tot eind ondersteunen in het opzegproces. De gegevens zullen niet worden verkocht, ze worden enkel doorgespeeld door middel van de opzegbrief naar het desbetreffende bedrijf. Maar dat is niet meer dan logisch. Verder zal er geen verspreiding plaats vinden van de persoonsgegevens naar externe bedrijven.

De brief die je verstuurt, ontvang je zelf als PDF-bestand per e-mail. OpzegApp laat de brief drukken bij een drukker en verstuurt hem per post. Als je geen bevestigingsmail ontvangt, nemen ze contact op met de organisatie om het opzeggen alsnog af te ronden. Zo is OpzegApp niet alleen een app, maar een dienst die je koopt voor 1,79 euro per keer.

Downloaden: OpzegApp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2012, 17:01
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen abonnementen, nederlandse apps, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.