iOS game-update: Nun Attack, Penny Arcade 3, Slyon Ball en koopjes

Nun Attack is een grappig nieuw iPhone-spel voor Halloween, waarin je een viertal nonnen tot je beschikking krijgt om skeletten mee neer te schieten. Penny Arcade is eveneens een RPG met een donkere, fantasiesetting.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU Nun Attack iPhone iPod touch iPadWeerwolven en tijgers in een spel met een belachelijk lange titel en vier nonnen op strooptocht tegen alles wat je zoal tegenkomt tijdens Halloween. We hebben het over twee verschillende games: Nun Attack en – spaar eerst even je adem: Penny Arcade On The Rain-Slick Precipice of Darkness 3. We toppen de rubriek af met Slyon Ball, een spel dat één element goed doet. En dat is nou precies het element dat het niet goed hoeft te doen. Spannend hè? Lezen! Had je ons artikel over Need for Speed: Most Wanted overigens al gelezen? Ook doen hoor!

Slyonball: een trendsignalering

GU DI Slyonball iPhone iPadWe bespreken Slyonball niet in deze iOS game-update omdat het zo’n goed spel is, maar als sign of the times. Trendsignalering. Wat wil het geval nu? Het enige dat in orde is aan het spel, is het systeem van in-app aankopen in het spel. En met in orde bedoelen we: voor de ontwikkelaar zelf. Het spel is een variant op het aloude Arkanoid, waarin je een balletje op blokjes loslaat om ze te verwijderen en het level klaar te spelen. In Slyonball doe je dat met een beestje dat naar links en rechts waggelt om het balletje weer het veld in te mikken. Maar al voordat je aan het eerste potje begint, koop je een assistent voor 90 munten van de 100 munten die je hebt. Dan weet je al ongeveer waar het heen gaat. Je kan de assistent één keer inzetten in een potje, hij verwijdert dan wat blokken en dan is het gedaon precies. Dan moet je in alle levels munten gaan halen zodat je meer assistenten kan kopen die wel echt nodig zijn om de volgende levels te halen. En die heb je nodig, want… de besturing van Slyonball is echt armetierig. Het beestje is niet van zijn plek te krijgen, en als dat al wel lukt, moet nog maar blijken of het balletje er op het laatste moment niet vanaf stuitert. Het spel is onspeelbaar, maar zelfs als het wel speelbaar was, zou je het nog niet met plezier spelen door de ongelooflijk low-res beelden en lelijke letters. De gamemakers hebben hun energie maar in één onderdeel gestoken: het laten werken van de in-app aankopen. Het is, jawel: een schande.
Downloaden: Slyonball (gratis, universele app)

Penny Arcade On The Rain-Slick Precipice of Darkness 3: dus!

GU DI Penny Arcade 3 iPhone iPadKanonne, wat een lange titel. Penny Arcade On The Rain-Slick Precipice of Darkness 3 is het niet-zo logische vervolg op Penny Arcade On The Rain-Slick Precipice of Darkness en Penny Arcade On The Rain-Slick Precipice of Darkness 2. Dat niet zo logische zit hem erin dat de eerdere twee delen van het rollenspel uitkwamen op de PlayStation 3 en Xbox 360 en dat je slechts het derde deel op een iOS-apparaat kan spelen. Penny Arcade kan er mee wegkomen: het spel is gebaseerd op de gelijknamige webstrip die zich louter richt op echte gamenerds – en die hebben alle apparaten toch zeker? Penny Arcade 3 is een traditioneel rollenspel dat hier en daar knipoogt naar andere games, maar vooral zijn eigen verhaal vertelt met de hoofdrolspelers uit de strip en zij-figuren die samen in ouderwetse kies-een-aanval-uit-een-menu gevechten. Anders dan traditionele games in dit genre, heb je geen open wereld met bossen en kerkers, maar begeef je je in een lineaire stad van gevecht naar gevecht. De kracht zit er vooral in dat de verschillende personages erg aanvullen qua acties, en dat het versturen van een rattenplaag van de een, ideaal opgevolgd kan worden door de vuurzee van een ander. Daarin schuilt alsnog het ontdekkingselement van het spel, waar je eigenlijk vooral iets hebt te zoeken als je al vuistdiep in Penny Arcade zit.
Downloaden: Penny Arcade On the Rain-Slick Precipice of Darkness 3 (€2,69, universele app)

Trailer van de Dag: Nun Attack

GU DI Nun Attack iPhone iPod touchAls de Amerikaanse feestvreugde niet helemaal wordt weggeblazen door een orkaan vannacht, is het morgen Halloween en gaan de meest clichématige zombie-, skelet- en Frankensteinkostuums weer van stal. Des te leuker is het dat we vandaag een spelletje voor Halloween hebben met een fris thema. In Nun Attack ga je op pad als vier verschillende, heerlijk overdreven cartooneske nonnen die op pad trekken in verlaten gebieden om op skeletten (heb je ze toch weer) en andere nachtdieren te jagen. Waarom? Gewoon, omdat ze een potje graag alles en iedereen omver willen knallen. Ja, pak aan! Nun Attack doet het met een vechtsysteem dat je (waarschijnlijk niet) kent uit het Nederlandse Kids vs Goblins: je trekt per non pijltjes naar omliggende vijanden om ze aan te vallen en zo organiseer je je onbevlekte damestroep in de strijd tegen de ondoden. Het is onvermijdelijk dat je jezelf daarbij af en toe voor de voeten loopt (net zoals in Kids vs Goblins) maar het stukje micromanagement terwijl je gevechten aangaat, werkt erg verslavend. De animaties zijn leuk, het thema is leuk en de actie is leuk. Een beetje te ‘leuk’ allemaal voor een Halloween-spel, maar het zou wat.
Downloaden: Nun Attack (€0,89, universele app)

De koopjeshoek

De leukste iOS-gamesaanbiedingen van vandaag zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2012, 21:54
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.