Opiniepeiler Maurice de Hond lanceert eigen app Peil.nl

Met Peil.nl zijn de actuele zetelverdelingen uit de wekelijkse opiniepeilingen van Maurice de Hond op te vragen. Ook is er een actuele 'thermometer'.

Peil.nlOpiniepeiler Maurice de Hond heeft een eigen iPhone-applicatie. Sinds vandaag is Peil.nl te downloaden in de App Store. In de app is een overzicht beschikbaar van zijn wekelijkse politieke peiling. Grafieken van de zetelverdeling, een tabel en een tekstuele uitleg zijn op te vragen. Ook is er een overzicht van alle oude peilingen sinds 2002 beschikbaar in de vorm van een trendgrafiek.

Naast de wekelijkse peiling is er speciaal voor de app een ‘thermometer’ beschikbaar, waarmee de ontwikkeling van de laatste 24 uur te zien zijn. Om deze te bekijken, moet je wel zelf ingeven welke politieke partij op dat moment jouw voorkeur heeft. Die informatie wordt namelijk meegenomen in de ‘thermometer’.

Er is ook een tool beschikbaar waarmee je als gebruiker een coalitie voor de Tweede Kamer kan samenstellen op basis van de zetelverdeling die er is volgens de laatste peiling. De app rekent dan voor je uit of de combinatie van partijen die je kiest een meerderheid zouden halen als er op dat moment verkiezingen zouden zijn.

Downloaden: Peil.nl (gratis)

We vragen nadrukkelijk de discussie bij dit artikel te beperken tot deze app (en soortgelijke apps). Politieke discussies die niets met de app te maken hebben, beschouwen we als off-topic en die zullen we dan ook verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2011, 22:35
Categorie Nieuws
Onderwerp politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.