Google OnePass: Google kondigt ook abonnementensysteem voor kranten en tijdschriften aan

Google heeft OnePass aangekondigd, een dienst om kranten en tijdschriften als abonnement te verkopen. Het systeem van Google biedt meer vrijheden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google onepassApple heeft deze week een abonnementendienst voor de App Store gelanceerd. Google kondigt nu een eigen dienst aan onder de naam OnePass. Je hebt één account om je te abonneren op je favorieten tijdschriften en andere publicaties. Bovendien zijn de gekochte publicaties te lezen op alle apparaten: web, telefoon en tablet. Ook is het voor uitgevers uiteindelijk een aantrekkelijker systeem. Ze krijgen 90 procent van de omzet (bij Apple slechts 70 procent). Het is ook mogelijk om gratis abonnementen af te sluiten, of abonnementen die zo lang duren als de uitgever wil. Verder kun je meerdere nummers bundelen tot een tijdschriftenpakket, er zijn dagpassen voor mensen die slechts één dag een serie tijdschriften willen inzien.

En daar komt bij, dat de uitgevers elk gewenst bedrag kunnen kiezen, terwijl ze bij Apple aan eenheidsprijzen vastzitten (79 cent, 1,59 euro, 2,39 euro enzovoort). De uitgevers kunnen abonnees een bepaald deel van de content gratis geven, bijvoorbeeld de eerste 10 pagina’s die ze willen lezen. De grote vraag is nu, welke aanbieder de meest gebruiksvriendelijke oplossing heeft gekozen. Apple heeft dan wel beperkingen, maar slaagt er ook telkens in om het gebruik erg gemakkelijk te maken. Eén ding is al wel bekend: Google geeft de uitgevers klantinformatie, namelijk naam, postcode en e-mailadres. Ze zien echter geen betaalgegevens. Deze optie staat standaard ingeschakeld (je moet het dus bewust uitzetten), terwijl de optie bij Apple precies andersom is (je moet expliciet toestemming geven om het wél te delen).

In onderstaand filmpje is te zien dat Google nadrukkelijk ook op tablets is gericht (maar ook andere apparaten ondersteunt).

Meer info: OnePass

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2011, 12:39
Categorie Kiosk
Onderwerpen google, google documenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.