Angry Birds elke dag 200 miljoen minuten gespeeld

Het razend populaire spel Angry Birds wordt inmiddels wereldwijd elke dag 200 miljoen minuten gespeeld, zo maakte Rovio Mobile's 'Mighty Eagle' Peter Vesterbacka in een interview bekend.

Angry BirdsAngry Birds, het spelletje waarbij je met vogeltjes de strijd aan moet gaan met groene varkentjes die zich verschansen in gebouwen, is ongekend populair. Daar zal geen twijfel over bestaan. Het spelletje, gemaakt door Rovio Mobile, kwam in december 2009 op de markt en werd binnen een jaar 50 miljoen keer gedownload. Al die tientallen miljoenen gebruikers samen spelen het spel ruim 200 miljoen minuten per dag, zo maakte Rovio’s CEO ‘Mighty Eagle’ Peter Vesterbacka in een interview met Bloomberg’s Techtree bekend.

Vesterbacka merkt op dat dit meer is dan welke tv-serie in de Verenigde Staten die op primetime wordt uitgezonden. “It’s really huge“, aldus Vesterbacka. In het interview vertelt hij verder dat veel mensen contact met Rovio opnemen en zeggen dat ze nooit spelletjes speelden, maar dat daar sinds Angry Birds verandering in is gekomen. Bovendien wordt het spel gespeeld door alle leeftijdscategorieën en overal ter wereld, aldus Vesterbacka, die concludeert dat “iedereen” Angry Birds speelt.

Angry Birds is inmiddels zo populair dat zelfs het RTL-programma EditieNL er begin dit jaar aandacht aan besteedde. Angry Birds is er inmiddels niet alleen meer voor de iPhone en de iPad. Er zijn ook versies voor Android, Palm, Nokia en voor PC en Mac. Er wordt tevens gewerkt aan een versie voor Windows Phone 7 en speciale versies voor consoles. De complete video met het interview met Peter Vesterbacka vind je hieronder.

Bron: TNW, via: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2011, 22:26
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.