Opera Mini-browser voor iPhone krijgt update: YouTube en éénkolomsweergave

Opera Mini Web Browser voor de iPhone, iPod touch en iPad is vernieuwd en heeft verbeterde YouTube-integratie en een nieuw één-kolom weergave aan boord
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Opera Mini Web Browser voor iPhone iPod touchDe datavriendelijke en snelle iPhone-webbrowser Opera heeft een update gekregen naar versie 6.0.5. De nieuwe versie zorgt ervoor dat YouTube-video’s beter ondersteund worden door de dienst. Die maakten nog wel eens problemen rondom het afspelen, werden niet gedetecteerd of ruzieden met het uiterlijk van de pagina. Een andere toevoeging aan de update is de éénkolomsweergave, een instelling waardoor je niet meer horizontaal hoeft te scrollen op een pagina.

Mobiel navigeren op een site werkt over het algemeen minder fijn dan op een desktop. Bij Opera hebben ze achterhaald dat dat komt omdat je naast verticaal, ook horizontaal over een pagina moet scrollen. Daar hebben ze nu de éénkolomsweergave op verzonnen, die je kan activeren bij de instellingen van de app. Kies voor de optie en pagina’s worden voortaan geladen met alle gegevens onder elkaar. Opera Mini Web Browser optiesBijvoorbeeld bij de nieuwssite NU.nl krijg je eerst alle links naar rubrieken (de linkerkolom op de normale site) te zien en dan pas de artikelen onder elkaar (de middenkolom). Vanwege de hoge scrollsnelheid van Opera kan het met name pagina’s met hele lange stukken tekst, leesbaarder maken.

Een andere nieuwigheid is de toevoeging van de Opera Mobile Store aan de lijst van negen snelkoppelingen die standaard in beeld zijn na het openen van de app. Je kan hem net zo snel weer weghalen. Ook is er gesleuteld aan het verkeerd weergeven van lettertypen soms en is de app sneller en stabieler geworden na de update. De snelheidsverbetering geldt overigens niet zozeer voor het ophalen van een pagina, maar voor de scroll- en navigatiesnelheid. Daar heeft de app een sprongetje gemaakt.

Opera noemt zichzelf de snelste browser op de iPhone. De applicatie is ieder geval vriendelijk voor je databundel: foto’s worden in gecomprimeerde kwaliteit geladen en de app kiest altijd voor een mobiele webversie in plaats van de ‘normale’ website om snelheid te verhogen en data te besparen.

Downloaden: Opera Mini Web Browser (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 0:02
Categorie Productiviteit
Onderwerpen Internet, opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.