Ontwikkelaar OutFit 7 denkt succes van Angry Birds te kunnen overtreffen

iPhone-ontwikkelaar OutFit 7 beweert de volgende Rovio te zijn. Hun apps zijn gecombineerd 300 miljoen keer gedownload in 18 maanden, een mijlpaal die Angry Birds pas na 20 maanden wist te halen.

Talking Tom CatHeb je het over de grootste ontwikkelaar voor de iPhone, dan kun je moeilijk om Rovio heen. Met Angry Birds staan ze al jarenlang in de top 25 van de App Store, een game die op verschillende platformen al meer dan een half miljard keer is gedownload. Ontwikkelaar OutFit7 denkt echter Rovio voorbij te kunnen schieten. OutFit7’s apps zijn binnen 18 maanden 300 miljoen keer gedownload, een mijlpaal waar Angry Birds 20 maanden over deed.

Outfit 7 ontwikkelde een aantal apps voor de iPhone waarin je met virtuele dieren kunt spelen. De populairste app in deze reeks is Talking Tom Cat, waarmee je een kat kunt aaien, bij zijn staart kunt grijpen en jou kunt laten napraten. Deze app is inmiddels 100 miljoen keer gedownload. Naast de iPhone en iPad is Talking Tom Cat ook beschikbaar voor Android.

De apps van OutFit 7worden maandelijks door meer dan 90 miljoen gebruiken geopend. Iedere maand worden er ook 25 miljoen nieuwe apps gedownload.

De cijfers zijn indrukwekkend, maar hoeven nog niet het verkoopsucces van OutFit 7’s apps te garanderen. Het merendeel van de apps is namelijk gratis in de App Store te downloaden, waarna je via een in-app aankoop een upgade kunt kopen. Tot die tijd toont de app wel reclameberichten, iets waar OutFit 7 ook aan zal verdienen.

Downloaden: Talking Tom Cat

OutFit 7 versus Rovio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 16:11
Categorie Uncategorized
Onderwerp rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.