Word Find: woordzoeker met Nederlands woordenboek op de iPhone

Mega Multilingual is een woordzoeker voor de iPhone, iPod touch en iPad met een Nederlands woordenboek. De applicatie biedt van zichzelf al een groot aantal Engelse woordzoekers.

Mega Multilingual Word Find Nederlandse woordzoekerMisschien heeft de app-ontwikkelaar van Wordfeud hem niet gekocht, maar hij zette zichzelf in ieder geval op de foto in een peperdure Lamborghini. Met andere woorden: het loont om een eenvoudig woordspel een Nederlandse vertaling mee te geven, ook al klopt er geen bal van het woordenboek dat ten grondslag ligt aan het spel. Mega Multilingual Word Find doet de truc eens dunnetjes over. Nederlands is een van de 10 talen waarin je Word Find kan spelen. Zo heb je een aloude woordzoeker in je handpalm.

Het is een beetje misleidend als je het spel opstart. De menutekst is dan al wel in het Nederlands, maar je kan alleen de Engelse taal kiezen om woorden in te zoeken. De remedie kost 79 eurocent en laat zich met een knop links onderin het scherm benaderen. Daar kan je de Nederlandse taal kopen, om er vervolgens mee aan de slag te gaan in middelgrote tot grote velden met letters.

Onderin beeld zie je een balk met de woorden die je weg dient te spelen. Mega Multilingual Nederlands woordspel iPhoneWoorden staan op alle mogelijke manieren verstopt in de lettervelden; keurig van links naar rechts, maar ook achterstevoren geschreven van rechtsonder naar linksboven bijvoorbeeld. Letters van de woorden die je klaargespeeld hebt veranderen van wit naar blauw, maar dat is een beetje tricky: je kan blauwe letters namelijk alsnog nodig hebben om een ander woord te vinden. Een letter verandert niet nog eens van kleur als hij meer dan twee keer is gebruikt. Je bent klaar met een veld als je alle woorden hebt gevonden. Je krijgt dan de melding dat je hebt gewonnen en keer terug naar het hoofmenu, waar je een nieuw spel kan beginnen. Word Find doet niet aan hoogste scores of snelste tijden.

Als je besluit om geen in-app aankopen te doen, heb je al de beschikking tot ‘oneindige’ Engelse uitdagingen in het spel. Je krijgt dan ook het verzorgde grijs-zwarte uiterlijk van de applicatie en het barstende glas-effect van de woorden die je hebt gevonden. Mega Multilingual Word Find is een nette Nederlandse woordvinder voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Downloaden: Mega Multilingual Word Find (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 14:29
Categorie Games
Onderwerpen puzzel, woordenboek, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.