Word Find: Nederlandstalige woordzoeker op de iPad

Mega Multilingual Word Find is een woordzoeker voor de iPad, iPhone en iPod touch. Het heeft standaard oneindig Engelse velden met woorden, maar tegen betaling van 79 eurocent kun ook Nederlandse puzzels spelen.

Mega Multilingual Word Find Nederlandse woordzoekerEr mag dan wel geen specifieke iPad-versie zijn van het megapopulaire woordspel Wordfeud; dat betekent niet dat er geen Nederlandse woordenspellen voor de iPad zijn. Mega Multilingual Word Find is een nieuw verkrijgbare app. Het is een ouderwetse woordzoeker waarin je op zoek gaat naar woorden in een groot veld met letters. Standaard krijg je een grote hoeveelheid Engelse tekstvelden voorgeschoteld en tegen betaling van 79 eurocent komen daar talloze Nederlandse velden bij.

Van rechts naar links, van onder naar boven, cursief en kris kras door elkaar: je moet het veld met letters op alle mogelijke manieren bekijken in Word Find. De letters van woorden die je al gevonden hebt, veranderen van wit naar blauw. Ook blauwe letters kunnen echter nog inzetbaar zijn voor andere woorden die in het veld zijn verstopt. Bovendien worden niet alle letters in een veld benut. Mega Multilingual Word Find iPad screenshotZo moet je tot het laatste woord scherp blijven. Als je alle woorden hebt gevonden, krijg je de melding dat je wint en keer je terug naar het hoofdmenu. Het spel doet niet aan recordtijden of puntenaantallen.

Mega Multilingual Word Find ziet er verzorgd uit. Onder het letterveld zie je in één oogopslag 15 woorden die je op het veld moet vinden. Als je een woord vindt, wordt die onderin het scherm middels een soort brekend glas-effect verwijderd. De donkergrijze achtergrond zorgt ervoor dat je het spel ook prima in het donker kan spelen; je hebt geen last van een verblindend wit scherm.

Helaas benut Word Find niet alle kwaliteiten van de iPad ten opzichte van woordzoekers die je op papier kan spelen. Het zou leuk zijn als tijden zouden worden opgeslagen of dat de applicatie onthoudt hoe lang je gemiddeld doet over een woord vinden; zodat je scores kan vergelijken met vrienden. Ondanks dat is Word Find een zeer verzorgde woordzoeker op de iPad, iPhone en iPod touch.

Downloaden: Mega Multilingual Word Find (gratis, Nederlands woordenboek €0,79 in-app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 16:40
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.