Onofficiële Teenage Mutant Ninja Turtles-game al anderhalve maand in de App Store

Een onofficiële Teenage Mutant Ninja Turtles-game is inmiddels al anderhalve maand te koop in de App Store. Het spel lijkt weinig met de serie te maken te hebben, buiten zijn naam en icoontje om.

Teenage Mutant Ninja TurtlesEr lijkt een trend te ontstaan: vorige week werd er nog een spel in de App Store toegelaten met het vogeltje van Tiny Wings in de hoofdrol, terwijl de originele ontwikkelaar van niets wist. Hetzelfde gaat op voor een game rond de Teenage Mutant Ninja Turtles, die eigenlijk weinig te maken heeft met de originele serie. Niet alleen kwam het spel voorbij Apple’s goedkeuringsproces, maar hij is na anderhalve maand nog steeds te koop in de App Store.

Het spel werd ontdekt door Shaun Inman, een ontwikkelaar die afgelopen zomer nog het iOS-spel The Last Rocket uitbracht. Het doel in het Turtles-spel is om je door een spelwereld gevuld met soldaten heen te vechten. De eerste screenshots beloven helaas weinig goeds: slordig getekende spelmodellen bevinden zich bovenop een screenshot van het oude Konami-spel Contra, waarin er zonder moeite over water heengelopen wordt. Technisch is er ook het nodige mis met het spel: in recensies van klanten wordt geklaagd over het feit dat ze geen idee hebben hoe het spel nu eigenlijk bestuurd moet worden. Er bestaat zelfs twijfel over of de slecht getekende hoofdpersoon een Turtle is, of alleen maar een soldaat. Alleen het bekende logo van de serie is op het icoon van de app te vinden.

Eerdere Turtles-spellen werden uitgebracht door Konami en Ubisoft, twee ontwikkelaars die waarschijnlijk niks te maken hebben met de ontwikkelaar van dit spel. Ondanks dat werd het spel op 18 augustus toegelaten in de App Store en is hij nog steeds beschikbaar.

Downloaden (als je echt nieuwsgierig bent): Teenage Mutant Ninja Turtles (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 13:01
Categorie Games
Onderwerpen konami, ninja, plagiaat, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.