iCulture speelt: Watch_Dogs Companion, Western 1849 en PES Manager

PES Manager voor iPhone en iPad is geen partij voor FIFA 14, Watch_Dogs heeft een geweldige companion app gekregen en Western 1849 is leuk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS PES Manager iPhone iPadVandaag is het dan eindelijk zover: de veelbelovende ‘next-gen’ game Watch_Dogs is uitgekomen voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Het was voor uitgever Ubisoft de reden om meteen ook de Companion-app uit te brengen voor iPhone en iPad, en dat is niet even zomaar een toevoeging voor tussendoor. We spelen ook de leuke nieuwe actiegame Western 1849 en komen in de WK-stemming met PES Manager. Heeft die Pro Evolution Soccer eigenlijk wel genoeg met voetbal te maken?

Watch_Dogs Companion begeleidt de consolegame

ICS Watch_Dogs Companion iOSEerdere companion apps bij grote gamereleases waren hooguit geinig. Ja, in Battlefield 4 mocht je al een aardig potje meedoen met massale multiplayergevechten, maar meestal bleef het beperkt tot een kaartje dat je kon zien tijdens het spelen op de console of pc. Zoniet Watch_Dogs! De app voor iPhone- en iPad voegt daadwerkelijk een behoorlijke laag toe aan de game. Je kruipt in de huid van ‘het systeem’ waar de gamer als hacker juist zo tegen speelt.

Als bestuurder van de politiedienst van Chicago heb je controle over een helikopter met sluipschutter en alle elektronica als verkeerslichten, wegblokkades en stoompijpen in de buurt. Ook kan je politie-eenheden op de kaart neerzetten en upgraden. Niet alleen patrouilles met de welbekende zwartwitte politiewagens, maar ook volledige SWAT-teams. Als je beschikt over minstens een 3G-verbinding, kan je inhaken op de sessies van je vrienden en kan je ze dus flink dwars zitten (of juist meehelpen misschien). Voor de tabletspeler valt er ook nog meer eer te behalen: net als de hackende hoofdpersoon, krijg je ervaring en hogere rankings voor je acties en vergaar je zo steeds meer mogelijkheden. Misschien niet erg leuk als je alleen op de iPad of iPhone kijkt, maar de politiediensten aansturen terwijl je naar je tegenspeler op het grote scherm kijkt… awesome, Ubisoft.

Downloaden: Watch_Dogs Companion: ctOS Mobile (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=waLf9N-xM-Y

Western 1849: schuilen en schieten

ICS Western 1849 iPad iPhone schuilen schietenLekker, als er af en toe eens een fijn schietspelletje tussendoor komt. Gisteren legden we zombies om met Gunfinger en nu duiken we praktisch dezelfde mijnen in voor een ‘echte’ Wilde Westen-ervaring in Western 1849. Als cartoonesk dunne cowboy neem je het op tegen grote groepen bandieten en moet je zoveel mogelijk dagen zien te overleven. Dat doe je met een besturing die je kan zien als het rustige broertje van het arcadeschietspel EPOCH. Je veegt naar links en rechts om van dekking te wisselen, hebt een aparte handeling om jezelf uit dekking te spelen en richt dan op het scherm om de tegenstanders te doorboren. Tegenstanders die op hun beurt ook opduiken achter objecten en terugschieten natuurlijk.

Een belangrijke rol in Western 1849 is weggelegd voor de Rage-meter, die volloopt als je zelf beter richt. Rage maakt je tijdelijk sterker en verhoogt je overlevingskansen in zware situaties. Nieuwe wapens en upgrades van die wapens vormen een andere steun in de rug tijdens de shootouts. Western 1849 heeft allerlei in-app aankopen om je daar snel aan te helpen, maar ontwikkelaar Slynq zegt schappelijk te zijn. Ook verderop dit geinige en leuk uitziende schietspel moet je gewoon kunnen overleven zonder in-app aankopen. Yeee-haaa!

Downloaden: Western 1849 (€0,89, in-app aankopen, iOS 7.0+)

PES Manager: het juiste WK gevoel?

PES Manager iPad iPhoneDe bekende voetbalgame FIFA 14 van EA Sports werd recent al in een WK-sausje gestoken, maar ook concurrent Konami laat zich niet ongehoord voor het aankomende WK Voetbal 2014. Maar waarmee de Japanse uitgever dat doet…

Laten we het zacht uitdrukken: we hebben wel eens betere voetbalgames meegemaakt dan PES Manager. De presentatie is erbarmelijk, er zijn lange laadtijden voor de minste of geringste menupagina’s, de potserige muziek herhaalt zich eindeloos en dan hebben we het nog niet over de te bekijken voetbalwedstrijden zelf. Hier werkt PES Manager met kaarten van spelers die je voor je team hebt verzameld en waarmee je met je eigen gemaakte team speelt tegen de computer. De actie vindt centraal in beeld plaats en bestaat uit droge passes en schoten, maar vooral loopacties die niks met profvoetbal te maken hebben. Tot overmaat van ramp is het commentaar niet alleen enorm herhalend – “He takes it wide, passes it up to the side” – maar loopt het ook nog eens vooruit op de actie. Zo weet je al dat er een goal valt voordat het schot is gelost. We hebben hieronder alvast een lange gameplaysessie van TouchGameplay geplaatst zodat je weet welke freemium-troep je je bespaart. Op iOS is FIFA – PES echt geen partij.

Downloaden: PES Manager (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.