Donkey Kong 2 op de iPad verschenen als webapp

Donkey Kong 2 is in de browser van je iPad speelbaar als een speciale HTML5-webapp. Deze werd ontwikkeld door Martin Kool, die de port opdraagt aan oud-Nintendo topman Gunpei Yokoi.

Donkey Kong 2 iPadAfgelopen maand onthulde HTML5-ontwikkelaar Martin Kool nog dat hij druk aan het werk was om de Game & Watch-klassieker Donkey Kong 2 speelbaar te maken op de iPad. Hij zou dit niet doen door een app uit te brengen in de App Store, maar door een HTML5-versie van het spel te ontwikkelen die speelbaar is in je browser. Deze is inmiddels op zijn website verschenen. Het spel is ook met een muis te spelen op een pc of Mac, al is dit een stuk lastiger omdat je twee knoppen tegelijkertijd moet besturen.

De webapp simuleert niet alleen het spel, maar ook de zakcomputer waarop hij speelbaar was. Je moet de bekende aap tussen twee verschillende spelschermen doorbewegen, terwijl je onder andere krokodillen ontwijkt door er overheen te springen. Donkey Kong 2 verscheen origineel op de Game & Watch, een van de eerste draagbare spelcomputers die bedoeld waren voor een brede markt.

Het blijkt nergens uit dat Kool toestemming van Nintendo heeft ontvangen om het spel naar de iPad te brengen. Gezien het spel inmiddels 28 jaar oud is, vermoeden wij echter dat er weinig zal gebeuren om de game offline te halen. Respect voor zijn originele ontwikkelaar heeft Kool in ieder geval wel: in het beginscherm van het spel draagt hij de port op aan Gunpei Yokoi, een van Nintendo’s belangrijkste ontwikkelaars die in 1997 stierf in een auto-ongeluk.

Spelen: Donkey Kong 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 12:29
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.