Heroes of Might & Magic iPad

Spelklassieker Heroes of Might & Magic III voor iPad verschenen

Goed nieuws voor fans van Ubisoft's klassieker Heroes of Might & Magic III: de game is nu ook op de iPad te spelen. Met een aangepaste interface en HD-beelden.

Heroes of Might & Magic iPadUbisoft’s klassieke strategiespel Heroes of Might & Magic III is vanaf vandaag ook op de iPad te spelen. Dat is maar liefst 15 jaar nadat de game origineel voor de pc verscheen. Je krijgt in de game de controle over een klein deel van een fantasy-koninkrijk, waarin jij en je tegenstander de macht proberen te bemachtigen. Dit doe je door beurtelings met personages rond te lopen en upgrades te kopen.

Heroes of Might & Magic III voelt soms een beetje aan als een game in de Civilization-reeks. Je bekijkt de wereld van bovenaf en hebt invloed op hoe je het koninkrijk precies te lijf gaat. Kom je echter een vijand tegen, dan gooit de game het over een andere boeg. Een speciaal gevechtsscherm laat je over een grid lopen met je personages, terwijl je binnen aanvalsbereik probeert te komen zonder zelf te worden geraakt.

De iPad-versie van Might & Magic zal de grootste fans van de gamereeks blij maken, maar het is nog de vraag in hoeverre nieuwelingen de oude game zullen waarderen. Het strategiespel was in 1999 al een diepgaande titel waar niet iedereen zomaar gewend aan raakte. Op de achtergrond spelen allerlei processen een belangrijke rol, waardoor je een paar keer moet spelen voordat je het spel begint te waarderen. Vijftien jaar later is de game echter niet heel goed oud geworden. De interface is op de iPad voor het touchscreen aangepast en de sprites zijn mooier gemaakt, maar het voelt vandaag de dag als een wat moeilijk te benaderen titel.

Heroes of Might & Magic III iPad

Met een prijskaartje van €9,99 is Heroes of Might & Magic III een wat prijzig spel, maar na je aanschaf ben je klaar. Er zijn geen extra in-app aankopen om je zorgen over te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2015, 16:58
Categorie Apps
Onderwerp ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.