Sweep Pro: online mijnenvegen met Nederlandse iPhone-app

Sweep Pro en Sweep Free voor iPhone is een nieuwe Nederlandse online mijnenveger-game, die je tegen Game Center-vrienden kan spelen.

Sweep Pro Sweep Free online mijnenveger iPhone headerHet is naar eigen zeggen enkele weken geleden dat Ruud Puts met twee vrienden de handen ineen sloeg om een online multiplayer-spel voor de iPhone te ontwikkelen. Dat werd Sweep Pro. Want welk spel het zou moeten worden, was niet zo’n moeilijke keuze. “Het idee van het spel komt van het MSN-tijdperk af. Daar zat een multiplayer mijnenveger in die ik helemaal dood heb gespeeld.” De grote twist ten opzichte van het normale mijnenveger is dat je hier niet de bommen markeert, maar verovert. De speler met de meeste bommen aan het einde, wint het spel.


Als je mijnenveger nog niet kent, heb je een slechte aan Sweep Pro en Sweep Free, de twee varianten waarin je het spel van het Nederlandse Epic Mobile kan downloaden. Het spel geeft namelijk geen uitleg. Gelukkig is het erg eenvoudig: je opent vakjes met daarin een waarde. Aan die waarde kan je zien hoeveel bommen er liggen in de acht vakjes er direct omheen. De bedoeling is dan dus dat je de bommen aantikt (verovert) voordat de tegenstander het doet.

Sweep maakt gebruik van Game Center om tegenstanders voor je te vinden. Dat is in het begin wel even schrikken: je stuit direct op een lijst tegenstanders die je kan uitnodigen zonder dat je een account hebt aangemaakt of ergens toestemming voor geeft. Ook kom je niet in het Game Center-uiterlijk terecht om vrienden uit te nodigen: de lijst is verwerkt in de interface van Sweep. Zodoende zie je meteen mogelijke tegenspelers staan. Je kan ook een potje starten tegen een willekeurige tegenstander.

Sweep Free bommen vinden Sweep online mijnenveger iPhone bommen kopen

Een beurt in mijnenvegen duurt niet erg lang. Je tikt een vakje aan en daarmee geef je de beurt alweer door aan je tegenspeler. Als je uren op elkaars beurt moet wachten, is het misschien niet de moeite waard als je maar één of enkele potjes speelt. Het is wel mogelijk een grote megabom uit te voeren, met de grote blauwe bom in de rechter bovenhoek. Daarmee neem je meteen de bommen in de buurt mee. Je krijgt er standaard drie na het downloaden; je vult het aantal aan met in-app aankopen. Goedkoop is dat niet: je kan 500 Sweeps (punten die je ook krijgt voor het veroveren van een bom) kopen voor 1,79 euro, en voor dat geld kan je vier megabommen kopen. De betaalgrens kan het spel wel eerlijk en daarmee spannender maken nadat je de eerste megabommen hebt gebruikt.

Helaas ontbreekt een chatfunctie in Sweep Pro en Free. Puts kan nog niet zeggen of die er in de toekomst wel komt. Een iPad-variant en Android-versie van het spel staan hoger op het verlanglijstje van EpicMobile. Gelukkig kan het spel wel zonder. Speel het snel en de multiplayer-variant van mijnenveger is een spannend veroveringsspelletje.

Downloaden: Sweep Pro (€1,79, zonder advertenties, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Sweep Free (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.