EHBO Rode Kruis-app heeft nu locatiebepalingen en is universeel

EHBO voor iPhone, de handige app van het Rode Kruis, heeft nu een verbeterde integratie met jouw locatie en is voortaan universeel.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ehboEHBO, de handige app van het Rode Kruis, heeft nu een verbeterde integratie met jouw locatie. Zo kun je nu niet alleen de dichtstbijzijnde EHBO-post zoeken, maar ook de dichtstbijzijnde locatie met een AED (automatische externe defibrillator) opvragen. Ook praktisch: voordat je 112 belt kun je nu jouw huidige locatie in de app bekijken. Daarnaast is de app vanaf nu ook voor de iPad beschikbaar. Handig voor mensen die alleen een iPad hebben, of ouderen die slechtziend zijn en grotere afbeeldingen nodig hebben.


De iPhone app is met deze update tevens geoptimaliseerd voor iOS 7, en heeft een aantal aanpassingen in het ontwerp gehad. Het beginscherm is simpel ingedeeld. Bovenin vind je zes knoppen voor hulpacties bij de meest dringende kwalen, onderin gekleurde balken voor nabije hulpposten en 112 bellen. Met de middelste witte balk kun je zoeken naar stappenplannen voor andere ongevallen en kwalen.

Met name de nieuwe locatie-bepalingen maken deze update belangrijk, en zijn erg handig als er iets gebeurt en je niet thuis bent. Je vindt de alle locatie-functies onderin. Tik op de rode balk met “Zoek EHBO post” om de dichtstbijzijnde EHBO-posten op een kaart te bekijken, en op de groene balk voor nabije AED-locaties. In beide gevallen zie je jouw postcode, straatnaam en ter hoogte van welk huisnummer je je bevindt onder de kaart verschijnen. Ook zie je jouw huidige locatie als een blauw stipje op de kaart, zodat je kunt zien hoe ver eventuele hulpposten ongeveer zijn. Tik een locatie aan kies voor “Navigeer naar locatie”. Je wordt nu omgeleid naar de app van Google Maps. Als je voor “Bel 112” kiest krijg je jouw huidige adres nog duidelijker te zien. Een prettige toevoeging, die de iPad-versie niet heeft.

iphone ehbo112 bellen ehbo

Uiteindelijk is EHBO – Rode Kruis een handige app voor het verlenen van eerste hulp. De app biedt uitkomst bij de meest uiteenlopende onderwerpen, van een verkeersongeluk tot een blaar of bijensteek. Serieuze hulpacties worden stapsgewijs uitgelegd, met afbeeldingen die laten zien wat je moet doen. Je kunt stappen ook op laten lezen. Ook fijn om te weten: als je genoeg weet over eerste hulp kun je in deze app pushnotificaties aanzetten. Je moet hiervoor je postcode invullen en krijgt dan maximaal een keer per kwartaal een bericht als iemand bij jou in de buurt hulp nodig heeft. Wil je meer lezen over EHBO-apps? Lees dan ons overzicht met vijf EHBO-apps voor iOS bij medische problemen thuis of op vakantie.

Downloaden: EHBO – Rode Kruis (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:50
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen ehbo, rode kruis
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.