Oak: Pokédex voor iOS 7 ontworpen door voormalig Apple-designer

Oak is een stijlvolle Pokédex voor de iPhone, ontworpen door voormalig Apple-designer Louie Mantia.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Oak PikachuDe Pokédex is allang geen vreemde meer in de App Store: nadat er een onofficiële app in 2011 in de App Store verscheen (en weer werd verwijderd), bracht Nintendo eind 2012 de officiële Pokédex uit voor de iPhone, iPad en iPod touch. Een app die sinds maart dit jaar niet meer is bijgewerkt, wat betekent dat de nieuwste generatie van de virtuele beestjes niet in de app bekeken kan worden. De vernieuwde Pokédex-app Oak lost dit probleem op. Deze app bevat alle Pokémon uit de laatste games en heeft bovendien een strak uiterlijk toegespitst op iOS 7. Een ontwerp dat in elkaar is gestoken door voormalig Apple-designer Louie Mantia.

Net als andere iOS 7-apps heeft Oak een gekleurde bovenbalk die is versmolten met de statusbalk van je iPhone. Bijzonder is dat de kleur hiervan verandert als je één van de Pokémon in de app selecteert. Ieder type Pokémon heeft een andere kleur die de statusbalk van de app bepaalt. Bekijk je bijvoorbeeld Charmander, een vuur-Pokémon, dan wordt de balk oranje. Pikachu is een elektrische muis en maakt de app op zijn beurt geel. Deze kleuren sijpelen ook door naar andere designelementen, zoals de tabknoppen en dikgedrukte teksten.

Oak BulbasaurOak Alakazam

Je zult in Oak geen afbeeldingen van de vermelde Pokémon vinden. In plaats daarvan biedt de app een overzicht van alle statistieken van een Pokémon, waar je hem vangt en welke aanvallen hij zoal leert. De app is hierdoor een handig hulpmiddel als je de Pokémon-games speelt en de database er snel op wil naslaan. Oak staat al een maandje in de App Store, maar kreeg vandaag pas een update met een vernieuwd iOS 7-uiterlijk en de laatste generatie Pokémon. Ook kun je nu informatie vinden over types, de nature van Pokémon en zogeheten effort values.

Oak dankt zijn uiterlijk aan Louie Mantia, een bekende designer die op zowel Twitter als designsite Dribbble inmiddels flink wat volgers heeft. Mantia heeft lange tijd voor Apple gewerkt in het iTunes designteam en ging in 2011 aan de slag bij Square.

Je kunt Oak gratis downloaden, maar hebt dan alleen toegang tot de eerste 151 Pokémon. Voor Pokémon van alle andere generaties betaal je eenmalig €4,49 om de optie ‘Pokédex Pro’ te ontsleutelen.

Downloaden: Oak (gratis, in-app aankoop, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2013, 7:21
Categorie Naslagwerken
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.