Apple geeft Zoek mijn vrienden een update, leerstiksels verdwenen

Zoek mijn vrienden is aangepast aan iOS 7. Het leerstiksel is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een frisse interface met ronde foto's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

zoek mijn vrienden update ios 7Apple heeft de app Zoek mijn vrienden een update gegeven. Het was een van de laatste apps die nog was voorzien van een oud uiterlijk met realistische elementen, zoals leerstiksels. Zoek mijn vrienden is aangepast aan iOS 7 met meer witruimte en cirkelvormige foto’s van vrienden. De Zoek mijn vrienden-app, die in het Engels bekend staat als Find my Friends, laat zien waar vrienden zich bevinden.


Je kunt op de kaart zien als ze bewegen en je kunt een berichtje sturen om met elkaar af te spreken. Ook kun je geofencing gebruiken: als een vriend een bepaald gebied binnenkomt of verlaat krijg jij een berichtje. Dat is handig als je wilt weten of een bepaalde vriend in de buurt is. Uiteraard geeft die vriend zelf toestemming om z’n locatie te delen.

De enige apps die Apple nu nog moet bijwerken voor iOS 7 (maar we betwijfelen of ze dat gaan doen) zijn Keynote Remote, iTunes Connect Mobile en iAd Gallery (niet in Nederlandse App Store).

zoek mijn vrienden nieuw 1 zoek mijn vrienden nieuw 2

Bij het opstarten van de app krijg je een kaartje te zien met bolletjes die de locatie van je vrienden aangeven. Dit zijn vrienden die hun locatie bewust met je hebben gedeeld. In de screenshots van Apple is elke vriend voorzien van een rond fotootje, maar dat is bij mij niet het geval (aangezien ik niet van alle contactpersonen een foto in het adresboek heb staan). Apple meldt zelf geen verdere vernieuwingen, maar we vermoeden dat er wel iets nieuws in zit. Naast de reeds langer aanwezige locatiemeldingen als iemand op een bepaalde locatie aankomt of vertrekt, kun je nu ook een notificatie sturen als je zelf ergens aankomt of vertrekt. Je vindt dit onder het kopje ‘Meer’, waar je ook de mogelijkheid vindt om een locatie te voorzien van een label.

locatie doorgeven 2 locatie doorgeven 1

zoek mijn vriendenDe afbeelding hiernaast laat zien hoe het vroeger was: een paars bolletje op de kaart, waar een informatiebalk boven verscheen. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken was er bij de oude Zoek mijn vrienden-app geen sprake van skeuomorfisme. Er bestaat namelijk geen fysieke equivalent van de Zoek mijn vrienden-app in het dagelijks leven: er bestonden nooit lederen mapjes waarin je de locatie van je vrienden opzocht. Wel paste het leerstiksel waar Scott Forstall zo dol op was, niet meer bij het huidige uiterlijk van iOS 7. De kans dat mensen bij deze vernieuwde Zoek mijn vrienden-app daarover gaan klagen, is kleiner dan bij de iBooks-app. Heel wat mensen zijn verbitterd dat Apple hun gezellige houten boekenkast bij het grofvuil heeft gezet.

Downloaden: Zoek mijn vrienden (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.