Nummerborden raden met LicensePlate (tijdelijk gratis)

LicensePlate is tijdelijk gratis verkrijgbaar in de App Store. De applicatie bevat informatie over nummerborden en regio's waaruit ze afkomstig zijn, voor bijna alle Europese landen.

licenseplateWie heeft het vroeger niet gedaan: spelletjes met kentekens? Op de achterbank bij je ouders, op weg naar de vakantiebestemming kon je de tijd doden door het speuren naar nummerborden. Je kunt je eigen initialen zoeken of in landen als Italië, Frankrijk of Duitsland raden uit welke plaats of welk arrondissement de auto’s vandaan komen. De applicatie LicensePlate helpt bij deze raadspelletjes en is tot 31 december gratis via de App Store te downloaden. De applicatie heeft koppelingen naar Google Maps en bevat kentekengegevens van bijna alle Europese landen. Niet dat je hiermee de RDW-gegevens kunt inzien natuurlijk, maar je ziet wel de herkomst van specifieke nummerborden.

Zo kun je in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Ierland, Noorwegen, Polen, Griekenland, Noord-Ierland, Tsjechië, Spanje, Slowakijke en Litouwen zien wat de herkomst van de auto’s zijn. In België, Denemarken, Luxemburg, Nederland, Zweden en Letland ontbreekt de plaatsinformatie, maar krijg je wel algemene informatie te zien.

In de App Store op de iPhone kost de applicatie nog €0,79, maar op de desktop is ‘ie gratis. Blijkbaar een cacheprobleem…

Installeren: LicensePlate (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2008, 16:22
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, kenteken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.