NU.nl: ‘We hadden eerder gebruikersfeedback moeten vragen voor iOS-app’

"Op iOS vroegen we gebruikers laat om feedback, en daar hebben we van geleerd." Dat zegt NU.nl-productmanager Jurriaan Bernson.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NU-nl-iPad-app-voorpagina kleinerNu.nl had eerder in het ontwikkelproces gebruikers moeten benaderen voor feedback omtrent haar iOS-applicatie. Die les sprak Jurriaan Bernson van de nieuwssite gistermiddag uit in een toespraak op het congres ‘Apps zijn de nieuwe media’ van het Amsterdamse evenement Appril. Bernson verwijst daarmee vermoedelijk* naar het achterwege laten van een portretstand van de app op de iPad; een gegeven waar veel gebruikers over vielen, wat weerklonk in de App Store-beoordelingen van de applicatie.

Bij de uitgave van de vernieuwde NU.nl-app in het najaar van vorig jaar, meldde productmanager mobile Brechtje de Leij stellig dat de portretstand op een tablet slechts door een ‘verwaarloosbaar percentage gebruikers’ werd gebruikt en dat de functie daarom niet is geïmplementeerd. Daarop ontplofte het reactieveld op iPadclub.nl. Lara Ankersmit, hoofd nieuwe media van de NOS, liet gistermiddag op hetzelfde congres cijfers zien van het Poyner-instituut, waaruit blijkt dat zo’n 70 procent van de tabletgebruikers nieuws in de liggende stand van de iPad leest, en dus zo’n 30 procent van de portretstand gebruik maakt. Daarbij verwijst Ankersmit overigens naar websitestatistieken, omdat er (nog) geen NOS-app voor de iPad is.

Bernson presenteerde ook wat statistieken over de NU.nl-app en haar gebruik. Zo is de applicatie voor alle platformen bij elkaar in totaal meer dan vier miljoen keer gedownload.

“Negentig procent van onze lezers gebruikt web, mobiel en tablet gecombineerd. ‘s Ochtends vroeg wordt al de telefoon gebruikt. iPhone-gebruikers staan net iets vroeger op dan Android-gebruikers, trouwens. In de middag wordt het web gebruikt en ‘s avonds trekt de iPad aan. Van 18.00 tot 23.00 uur lezen mensen NU.nl massaal op de iPad.”

De ‘nieuwe’ NU.nl-app is nu een half jaar oud. De nieuwssite kondigde eerder dit jaar al aan dat een portretstand van de iPad-app dit jaar alsnog moet uitkomen.

Downloaden: NU.nl (gratis, universeel, iOS 5.0+)

* NU.nl heeft niet bevestigd noch in enige bewoordingen aangegeven dat de opmerking over de feedback te maken heeft met de implementatie van een portretstand voor de NU-app. Dat is de perceptie van de auteur op basis van recensies in de App Store, reacties op iPadclub en de eerdere aankondiging van NU.nl dat de portretstand alsnog in de iPad-app geïmplementeerd zal worden/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 21:58
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp nu.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.