Nederlands woordspel WordBoxer krijgt update en betaalde versie

Het Nederlandse woordspel WordBoxer heeft een betaalde versie gekregen voor de iPhone, om ook in het buitenland succes te halen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wordboxer nieuw woordspel iPhone iPod touchHet Nederlandse woordspel WordBoxer heeft een update gekregen voor de iPhone. Het grappige spelletje, waarin je elkaar boksstoten verkoopt door goede woorden te maken in een veld, geeft voortaan een indicator van de ronde in het spelscherm. Zo weet je waar je bent ten opzichte van de twaalfde en laatste ronde; waarin het vonnis wordt getrokken en wordt gekeken wie de meeste punten heeft. Als niet een van de spelers al Knock Out geslagen is dan. Daarnaast zijn de chatproblemen uit het spel opgelost en is er een betaalde versie geïntroduceerd: WordBoxer Gold.


De laatste toevoeging is de indicator van de rondebonus. Daarmee kan je tijdens het leggen van een woord direct zien of het woord dat je hebt gelegd, lang genoeg is om de rondebonus te pakken. Die geeft recht op een ‘shuffle’ waarmee je de letters in het spel door elkaar kan gooien om andere woorden te maken.

De nieuwe versie WordBoxer Gold lijkt echter niet zoveel toe te voegen aan het gratis te downloaden origineel. In de betaalde editie kan je tot vijftig potjes simultaan spelen en je hebt erin niet te maken met reclame, maar die laat zich in de gratis versie eigenlijk ook niet of amper zien. We vroegen ontwikkelaar Daniel Moll van WordBoxer om uitleg. De betaalde versie lijkt vooral een marketingtruc:

We krijgen zeker in het buitenland maar weinig exposure met WordBoxer. Aangezien we niet de beschikking hebben over een groot promotiebudget proberen we op alternatieve manieren aandacht te trekken. We hebben daarom WordBoxer Gold gemaakt; waarmee we middels prijsacties exposure proberen te genereren op verschillende sites. Qua functionaliteit is WordBoxer Gold verder gelijk aan WordBoxer Free. We geloven dat WordBoxer een groter publiek moet kunnen bereiken en hebben daar geheel onverwacht een ‘featured’ plek van Apple voor gekregen bij betaalde woordspellen. Grappig; want die hoopten we al heel lang te krijgen met de gratis WordBoxer op basis van de goede beoordelingen van gebruikers.

GU DI Wordboxer iPhone 5 supportWordBoxer is een geslaagd woordspel, waarin je tegen een online tegenspeler om beurten een woord kan maken in een speelveld met letters. Bepaalde letters leveren meer op door een dubbele of drievoudige letter- of woordwaarde, of je pakt een groene paarse letter. Daardoor knok je het puntenaantal er niet af bij je tegenstander, maar genees je jezelf met dat aantal. De speler die zijn concurrent naar nul punten krijgt, wint.

Downloaden: WordBoxer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: WordBoxer Gold (0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.