NS Reisplanner Xtra vernieuwd: nu ook menu aan de linkerkant

NS Reisplanner Xtra heeft volgens de trend nu ook een menu aan de linkerkant. Ook kan je weer reizen toevoegen aan Mijn reizen.

NS Reisplanner Xtra iPhone vernieuwdDe officiële iPhone-app van de Nederlandse Spoorwegen zet een fout van de vorige versie recht in de nieuwste update. NS Reisplanner Xtra 2.13 maakt het mogelijk om weer reizen op te slaan in de menuoptie Mijn reizen, zodat je ze later eenvoudig terug kan kijken. De meest ingrijpende verandering is echter het nieuwe menu. NS volgt de trend en biedt nu een menu dat zich aan de linkerkant van de app bevindt. Er is dus afscheid genomen van de hoofdpagina met blokjes voor elke pagina binnen de app.

Net als in andere applicaties, volstaat een horizontale veeg op elke pagina om het menu links in beeld te toveren. NS Reisplanner Xtra maakt een wat opgeruimdere indruk dankzij het nieuwe menu. Dat is geen vanzelfsprekendheid, zagen we gisteren bijvoorbeeld bij het vernieuwde Buienradar. Het menu is helder opgedeeld, met blauwe balken voor de rubrieken en gele voor de pagina’s van de app. Zo tref je bovenaan meteen de Reisplanner en Vertrektijden – de twee voornaamste functies van de app.

Daaronder is een nieuwe en aparte categorie Meldingen, waar je Storingen, Werkzaamheden en Nieuws onder elkaar aantreft. Een cijfer bij de storingen en nieuws geeft aan of er überhaupt sprake is van oponthoud en hoeveel. De applicatie gaat verder met de persoonlijke voorkeuren: Mijn reizen en Favorieten. In de Mijn reizen-pagina kan je eenvoudig snel meldingen in- of uitschakelen voor vooraf en tijdens de reis, zodat je nog altijd op de hoogte wordt gehouden door pushberichten die herinneren om over te stappen. Je voegt er makkelijk nieuwe reizen toe met de plus-knop.

NS Reisplanner Xtra nieuw menu NS Reisplanner Xtra Mijn reizen

Informatie vormt de laatste categorie in het menu, waarin je Faciliteiten, eropuit, Places en Service onder elkaar treft. De stationsfaciliteiten zijn uitgebreid met de NS Zonetaxi, zodat je ziet of stations ook daarvan zijn voorzien. Versie 2.13 van de applicatie introduceert overigens nog niet de aangekondigde drukte in de trein.

Het is voor het eerst dat NS Reisplanner Xtra afstand doet van het hoofdmenu met de blokjes voor aparte pagina’s; een menu dat jarenlang standhield in de app. In onze reacties krijgen we mee dat niet iedereen fan is van de menu’s die zich aan de linkerkant van apps bevinden, maar NS Reisplanner Xtra voert de toepassing ervan met verve uit. Dankzij een duidelijke onderverdeling en paginabenaming is de iPhone-app er overzichtelijker op geworden.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 12:15
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen ns reisplanner, openbaar vervoer, reizen, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.