NS brengt Blauwe Bord uit op de iPad

De NS heeft een digitale versie gemaakt van het nostalgische blauwe bord met vertrektijden. De app is voorzien van het bekende ratelgeluid als het bord ververst, doordat er stukje omklappen.

Blauwe BordEen stukje nostalgie voor treinreizigers is verdwenen: het grote blauwe bord met actuele vertrektijden is alleen nog te zien in het Spoorwegmuseum. Het bekende ‘klapbord’ dat een ratelend geluid maakte, hing op de grote treinstations, maar is de laatste jaren bijna overal verdwenen. Alleen op Utrecht Centraal hing hij tot gisteren nog, maar ook daar wordt hij vervangen door een modern digitaal bord. Gistermiddag was er een afscheidsreceptie op het station, waarbij de NS met leuk nieuws kwam. Het blauwe bord leeft namelijk voort op de iPad.

De NS heeft een app gemaakt waarop je de actuele treintijden van Utrecht Centraal kunt zien, weergeven op een digitaal blauw bord. Toch blijft het bord zo dicht mogelijk bij het origineel: het ververst door de tekstdelen één voor één om te laten klappen, waarbij het bekende ratelgeluid te horen is.

De iPad-versie van het blauwe bord is uiteraard niet zo groot als die in het station en je kunt er ook niet onder afspreken. Maar het is een leuke gimmick van de NS, waarmee ze nostalgie op een moderne manier laten voortleven. Ook wil het bedrijf ermee laten zien wat de mogelijkheden zijn van de API met reisinformatie die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Downloaden: Blauwe Bord (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2011, 13:56
Categorie Reizen
Onderwerpen cassette, ns, trein, uitgaven, utrecht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.