App Gemist: Modern Combat 3, Regen, Type on PDF en meer

Er zijn een hoop mooie en handige apps iPad-apps uitgebracht afgelopen week. We tippen onder andere een Buienradar-alternatief, een app die nieuws als een boek laat lezen en een steengoede 3D-shooter.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPad App Weekly Modern Combat 3 HeaderElke zaterdag, zo op de scheidingslijn tussen de ochtend en de middag, blikt iPadclub.nl terug op de week die is geweest. Ook in deze iPad App Weekly zetten we de leukste, handigste en mooiste apps van afgelopen week in een overzicht. Zo hoef je niks te missen van de besprekingen op iPadclub en praten we je snel bij wat de nieuwste noemenswaardige iPad-apps zijn.

Regen iPhone iPod touchRegen – ‘Regen’ laat de geanimeerde weerkaart van de populaire website Buienradar.nl zien op een kaart van Google Maps. Daardoor kun je inzoomen tot de voordeur en is de regenkaart in satelliet- of kaartweergave zien. De applicatie is gratis uit de App Store te downloaden en stond slechts enkele uren na ons artikel op de eerste plek in de top 100 meest gedownloade gratis apps. Bijna een week later heeft de applicatie 112 beoordelingen en een gemiddelde waardering van 4 sterren. Puike app dus.
Downloaden: Regen (gratis)

League of Evil iPad weeklyLeague of Evil – Het geprezen platformspel League of Evil voor de iPhone is na zijn laatste update een universele app geworden. Hierdoor maakt het spel gebruik van de volledige resolutie van de iPad. Spelers moeten als een geheim agent zich een weg springen naar de kwaadaardige professors aan het einde van ieder level. Dit doe je terwijl je ontzettend veel stekelputten en vijanden ontwijkt.
Downloaden: League of Evil (€1,59)

Totes m Notes iPad aantekeningen weeklyTotes ‘m Notes – De aantekeningen-applicatie Totes ‘m Notes is in het nieuw gestoken voor de iPad en is daarom nu gratis te downloaden. De app richt zich in versie 2.0 nog steeds op scholieren die iets leuks of iets speels met hun aantekeningen willen doen, maar een deel van zijn mappen, pagina’s en stickers die je kan gebruiken, is totaal vernieuwd. Ook is er een backup-functie zodat je een aantekening niet snel kwijtraakt.
Downloaden: Totes ‘m Notes (gratis)

Big Lens iPhone iPad fotobewerkingBig Lens – Met Big Lens kun je een selectie maken van een deel van de foto en die nadrukkelijk accentueren. Dat kan met een basic en advanced modus die je kan selecteren nadat je de foto hebt geopend. De basic is niet zo bijzonder: daarmee kan je de selectie maken door een rond of vierkant vlak uit te rekken en bij te draaien om een deel van de foto naar voren te brengen. Met de advanced modus kun je echter zelf een selectie van de foto maken en het gaat nog doodeenvoudig ook.
Downloaden: Big Lens (€0,79)

Type on PDF iPad formulieren invullen weeklyType on PDF – Met de app kun je PDF-bestanden op de iPad invullen, opslaan en terugsturen. Zo hoef je ze niet meer te printen, invullen en dan op de post doen om ze terug te sturen. De app verwijst je bij de eerste keer opstarten meteen door naar een video-instructie van een dik kwartier en dat is wel heel gortig voor een applicatie die redelijk voor zichzelf spreekt. Het is echt zo makkelijk als het klinkt. Vermijd wel de gratis versie, want die voegt reclame toe aan het document.
Downloaden: Type on PDF (€2,39)

Codify iPad programmeren weeklyCodify – Codify is een applicatie waarmee je zelf geen games en apps op de iPad kan uitbrengen, maar je kan er wel leuk mee oefenen in de Lua-programmeertaal. De applicatie beschikt over een vector graphics render, verschillende voorbeelden waar je meteen mee kan spelen en die je kan aanpassen, retrogeluiden voor games, een ingebouwde Engelstalige handleiding waar je meteen vanaf het on-screen toetsenbord naar toe kan gaan en ondersteuning voor parameters en variabelen.
Downloaden: Codify (€5,99)

Modern Combat 3 iPad weeklyModern Combat 3: Fallen Nations – Dit is het meest gepolijste schietspel dat we tot nu toe voor de iPad gezien hebben. Als Amerikaans elitesoldaat neem je het op een denkbeeldige hedendaagse oorlog, op tegen een georganiseerde terroristenorganisatie. Dat brengt je in de verhaallijn in 13 missies van Los Angeles naar Pakistan en biedt ook nog genoeg ruimte voor een indrukwekkende online multiplayer-stand voor 12 spelers in 6 verschillende speelvelden.
Downloaden: Modern Combat 3: Fallen Nations (€5,49)

Read iPad rss-lezer weeklyRead – Read is een RSS-lezer die de laatste artikelen van nieuws- en interessesites automatisch ophaalt als je de applicatie opent. Standaard maakt de applicatie gebruik van een selectie betrouwbare Engelstalige bronnen op verschillende gebieden, maar je kunt de ontwikkelaar suggesties sturen voor eigen bronnen. De killer feature van Read is dat je volledige artikelen in de boek-achtige vormgeving van de app kan laden. Dat leest zeer prettig.
Downloaden: Read (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:48
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.